MOĆNA IZJAVA LEGENDARNOG TRENERA: "Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju!"
Nikola Jokić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

BEZ DLAKE NA JEZIKU

MOĆNA IZJAVA LEGENDARNOG TRENERA: "Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju!"

Miroslav Muta Nikolić govorio je o šansama Srbije na predstojećem Mundobasketu

Objavljeno: 15:00h

Pljuštali su otkazi selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavu Pešiću. Neće na Mundobasketu da bude Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića, trojke koja bi izvesno bila među 12 odabranih.

Najviše naciju boli odustajanje Nikole Jokića, NBA šampiona sa Denverom, koji je saigračima i selektoru poručio da nije glavom u košarci. Međutim, nekadašnji trener Crvene zvezde i Partizana i bivši pomoćni trener u nacionalnom timu Miroslav Muta Nikolić u razgovoru za MaxBet Sport poručio je da narod mora da pokaže razumevanje ca centra iz Sombora.

- Trebalo bi ljudi da imaju razumevanja za Jokića. Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju. Da se posveti nekim drugim ljubavima, konjima i šta već voli. To je najbolji igrač na svetu. Svi su ponekad otkazali reprezentaciji. On je bio sa nama u Kini, pa sad na Evropskom prvenstvu kad smo ispali od Italije - rekao je Nikolić.

Miroslav Muta Nikolić
foto: Starsport©

Mnogo otkaza selektoru nije iznenadilo iskusnog košarkaškog vuka.

- Setite se samo šta je Svetislav Pešić izjavljivao kad je Đorđević bio selektor. Da su otkazi stvar selektora. I šta ćemo sad kad je došlo do toga? Ja sam potrošio vreme u reprezentaciji, bio sam tamo 20 godina. Uvek mi je bila čast da budem u reprezentaciji, a nemam nacionalnu penziju. Zato mi je teško da pričam o tome…Sigurno su neke povrede uticale na ostale igrače, ali imamo mi ekipu, imamo dosta dobrih igrača - istakao je popularni Muta.

Na konkretno pitanje da li Srbija može da se domogne medalje na turniru koji se igra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu, Nikolić je dao potvrdan odgovor.

- Uvek verujemo da možemo do medalje, uvek smo i išli a medalju. Mi smo košarkaška zemlja i dalje. Navikli smo se malo na zlata, ali svaka medalja je OK. Možemo da se ravnopravno nosimo sa svima, ma neće ni ostali da dođu u najjačim sastavima.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Ne brine Nikolića ni činjenica da Srbija osim Alekse Avramovića nema klasičnog plejmejkera. Pešić je na širi spisak uvrstio i Nikolu Topića, ali je za njega još prerano.

- Ma kakve veze ima, pa imaće ko da prenese loptu. Mali Jaramaz ako bude igrao, pa Nedović, Gudurić. Sve su to dobri igrači i imaju tu tehniku. Njima treba dati priliku da uz Bogdana Bogdanovića preuzmu tu reprezentaciju - zaključio je Nikolić.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.