LEGENDARNI TRENER OŠTAR ZBOG JOKIĆEVE ODLUKE: "Nema izgovora, pogotovo za najboljeg"!
Nikola Jokić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

bez dlake na jeziku

LEGENDARNI TRENER OŠTAR ZBOG JOKIĆEVE ODLUKE: "Nema izgovora, pogotovo za najboljeg"!

Duško Vujošević razočaran je zbog toga što centar Denver Nagetsa neće igrati na Mundobasketu

Objavljeno: 15:50h

Bivši trener Partizana Duško Vujošević pričao je o odluci Nikole Jokića i ostalih srpskih košarkaša da otkažu svoj nastup na Mundobasketu.

Selektor Svetislav Pešić je saopštio spisak u ponedeljak, a na njemu nije bilo Nikole Jokića.

- Davno je taj kult reprezentacije poljuljan i urušen. Lučić je čovek koji je uvek igrao za reprezentaciju kad je mogao, imao je pravi odnos. Imao je povredu lakta, šest meseci traje njegova povreda i treba razliku napraviti ko ne može, a ko neće - počeo je Vujošević.

Otkrio je da ga je posebno razočarala odluka centra Denver Nagetsa.

- Kada su dan pre saopštavanja spiska po raznih sajtova ko neće da se odazove, mislim da je to bio poslednji pokušaj da se Jokić, Micić i Kalinić preokrenu i igraju za reprezentaciju. Svako ko bi na silu došao tu da nas časti prisustvom, pa i Jokić, da dođe ne iz toga što ima unutrašnji motiv, ne nego što želi. Njegovi uspesi su me naterali da ustanem i gledam NBA utakmicu. Navijao sam za njega svim srcem, negde sam stekao simpatiju prema njemu. Familijaran je čovek, voli životinje, međutim ne mogu da shvatim nešto. Čovek ima obavezu prema zemlji i prema otadžbini gde je rođen. Makar njegov put bio krajnje neobičan, ali uspeh i obavezuje, slava je teška - rekao je Vujošević, pa nastavio:

KK Partizan, Duško Vujošević
foto: Emilija Jovanović

- Manje je vezan za reprezentaciju jer ona u njegovim ranijim godinama nije bila u njegovom životu, cela zemlja se ‘uspalila’ zbog njegovog uspeha koji je ostvario tamo. Promenila su se vremena, igrači se eksploatišu velikim brojem utakmica, ali nema izgovora, pogotovo za najboljeg. Kada se najbolji ne pojavi, ne znam koliko bi drugi imali obraza da se ne pojave.

Zatim je otkrio i da li njegovi bliski ljudi imaju uticaj na odluku koji donosi.

- Mislim da sam donosi odluke, da njegov agent i klub nemaju toliku odluku. Jokić je u Denveru izuzetno važan, imaju brigu, ali i on ima veliku autonomiju te može da izabere svoje odluke. Trener je verovao mnogo u njega i žao mi je što nije došao. Znam da je umoran, ali posle uspeha se čovek regeneriše i napravio bi vaš veliki gest da je došao u ovim uslovima.

Uporedio je ovu odluku sa onom koju je doneo Novak Đoković 2020. godine,

- Setimo se Novaka kad je igrao na Olimpijskim igrama i dubl, ‘spržio’ je sam sebe. Čovek mora da ima nešto romantičarsko u sebi. Kalinić me je malo začudio, ali najveću zamerku stavljam Jokiću jer je najbolji i postavlja pravila ponašanja - dodao je legendarni trener.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.