"ŽIVIMO U OBLACIMA I ILUZIJAMA": Legenda iskrena do koske o otkazima Jokića i Micića
Micić i Jokić, Foto: Starsport

pravo u metu

"ŽIVIMO U OBLACIMA I ILUZIJAMA": Legenda iskrena do koske o otkazima Jokića i Micića

Proslavljeni as izneo svoje mišljenje na aktuelnu temu

Objavljeno: 22:21h

Selektor Srbije Svetislav Pešić neće na raspolaganju za predstojeći Mundobasket imati Nikolu Jokića, ali ni Vasilija Micića i Nikolu Kalinića.

Nekadašnji as Žarko Paspalj u razgovoru za "Sportklub" rekao da su igrači verovatno imali svoje razloge zašto su odlučili da ne dođu.

- Neće da igraju, imaju svoje razloge koje su naveli. Šta reći na to, objektivno nemam šta da kažem. Verujem da nisam jedini. Pre svega ovoga, verovao sam da možemo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre sledeće godine, ne kažem da i dalje ne verujem da će Srbija to ostvariti adekvatnim plasmanom u Manili. Sve se nadam da hoće. Znate, ništa se ne dešava preko noći, ali smo i dalje u oblacima da ima sistema, iluzijama kako smo moćni pod obručima, a vremena su se drastično promenila. Iskreno, ja to više ne razumem - rekao je Paspalj za "Sportklub".

Žarko Paspalj
Žarko Paspaljfoto: Starsport©

Kako kaže, tako nije bilo ranije.

"- tkazi nam se dešavaju iz godine u godinu, to je već pitanje vizije i plana kako i šta dalje. Da zaboravimo vreme Divca, Kukoča, onog Palje, kada nije bilo poštenog odmora, skoro celo leto sa reprezentacijom posle klupskih sezona. E, toga više neće da bude. Ovako funkcioniše i u drugim evropskim selekcijama, ali svoje najviše pogađa. Možda nije loše, kada je ovakva situacija, pa ljubitelji klađenja, pikiraju od prvog do nekog 12. mesta, pa šta pogode - zaključio je Paspalj.

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Naša reprezentacija će takmićenje početi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

BONUS VIDEO:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.