"DŽABA IM NAMEŠTANJE, MI ZNAMO KO JE NAJBOLJI! DECA TREBA DA GLEDAJU OVO" Ljubimac 'Delija' ODUŠEVLJEN Jokićem
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

u ekstazi

"DŽABA IM NAMEŠTANJE, MI ZNAMO KO JE NAJBOLJI! DECA TREBA DA GLEDAJU OVO" Ljubimac 'Delija' ODUŠEVLJEN Jokićem

Činjenica da srpski centar nijednom nije osvojio ni Zapadnu konferenciju a kamoli prsten, bila je ključna za mnoge pri glasanju za MVP-ja NBA lige

Objavljeno: 09:21h

Nikola Jokić blista u ovosezonskom plej-ofu više nego u ligaškom delu NBA i vodi Denver ka velikom finalu - Nagetsi trenutno vode 1-0 u seriji sa Lejkersima.

Upravo je činjenica da srpski centar nijednom nije osvojio ni Zapadnu konferenciju a kamoli prsten, bila ključna za mnoge pri glasanju za MVP-ja.

Kao što je Demarkus Kazins, Jokićev saigrač iz prošle sezone rekao, teško mu je da prihvati da za najkorisnijeg igrača lige tri godine zaredom bude izabran košarkaš koji nije igrao nijedno veliko finale, a da trostruku titulu nisu osvajali drugi vrhunski centri Šekil O'Nil, Hakim Olajdžuvon, Tim Dankan i Vilt Čejmbrlen, a bili su višestruki šampioni.

Zato su mnogi dali svoj glas Žoelu Embidu koji je na kraju ubedljivo slavio u MVP trci, a prošle sezone bio blizu Jokića. Ali, partije u plej-ofu su pokazale da su i te kako pogrešili, a Kendrik Perkins je to čak otvoreno priznao.

Nikola Jokić, Entoni Dejvis, Denis Šreder
foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Međutim, "Džokerovog" nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Srbije, Vladimira Štimca, nepravda i dalje boli. Zato je s uživanjem gledao kako Nikola briljira protiv Lejkersa.

- Kako ih je demantovao Jokić na najbolji mogući način. Mnoga deca treba da gledaju ovo da im se priča, da znaju da život neće uvek biti fer. Ali kad imaš želju, upornost i talenat čuda se dešavaju. Džaba im nameštanje MVP, kad mi znamo ko je najbolji! Bravo majstore, nikada nisam uživao više u gledanju igre jednog centra. A mi imamo mnogo talentovanih mladih o kojima treba voditi računa i izvesti na pravi put - napisao je nekadašnji as Crvene zvezde na Tviteru.

Ruku na srce, nameštanja nije bilo, već manje-više javnog glasanja, ali očigledno nepravednog.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.