KOJE JE REKORDE NIKOLA JOKIĆ SRUŠIO SINOĆ? Na jedan je NBA liga čekala 68 godina! A tu su još tri...
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

piše istorjiju svaki meč

KOJE JE REKORDE NIKOLA JOKIĆ SRUŠIO SINOĆ? Na jedan je NBA liga čekala 68 godina! A tu su još tri...

Najimpresivniji rekord je usledio krajem utakmice

Objavljeno:

Nikola Jokić praktično na svakoj utakmici Denvera obori ili postavi neki rekord NBA lige, naročito one vezane za plej-of u kom po mnogim parametrima niko nije igrao ovako u istoriji.

Nakon što je postao igrač sa najboljim karijernim plej-of indeksom korisnosti (29.04), boljim čak i od Majkla Džordana, Jokić je u pobedi Nagetsa nad Lejkersima postavio još nekoliko rekorda.

Nikola je najpre za samo devet minuta prve četvrtine postao prvi igrač u poslednjih 25 godina koji je u jednoj četvrtini imao 10 skokova, 5 asistencija i 2 blokade.

"Džoker" je ujedno postao prvi košarkaš sa minimum 15 poena, 15 skokova i 5 asistencija za poluvreme, takođe u prethodnih 25 godina. To je bio samo početak.

Najimpresivniji rekord je usledio krajem utakmice. Srbin iz Sombora je postao prvi igrač u tzv. šot-klok eri NBA lige (od 1955. i uvođenja vremena za napad) koji je na jednoj plej-of utakmici imao bar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija uz šut iz igre od minimum 70%!

Povrh svega ovoga, dvostruki MVP je postavio i rekord franšize pošto je sa 60 plej-of utakmica za Denver prestigao Aleksa Ingliša.

Nagetsi su obeležili još dva rekorda. Vezali su devet plej-of pobeda na svom terenu, a Džamal Marej je postao treći strelac u istoriji franšize prestigavši Karmela Entonija. Ispred su samo Jokić i Ingliš.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.