JOKIĆ IDE KA VELIKOM FINALU: Nikola MONSTRUOZNIM tripl-dablom srušio Lejkerse, Denver umalo ispustio +21! (VIDEO)
Nikola Jokić pored Entonija Dejvisa i Denis Šredera, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

nezaustavljiv

JOKIĆ IDE KA VELIKOM FINALU: Nikola MONSTRUOZNIM tripl-dablom srušio Lejkerse, Denver umalo ispustio +21! (VIDEO)

Lebron Džejms je čak imao šut za izjednačenje, ali nije pogodio

Objavljeno: 08:06h

Nikola Jokić je nezaustavljiv. Srspki centar je odigrao još jednu maestralnu partiju i predvodio Denver do pobede nad Los Anđeles Lejkersima u prvoj utakmici finala Zapada - 132:126.

Nagetsi su već u prvoj četvrtini izgradili 16 poena prednosti (30:14), u trećoj deonici je bilo maksimalnih 93:72, ali su "Jezeraši" u finišu čak prišli na samo tri poena zaostatka (124:121 na 3:22 do kraja meča).

Jokić se tada mučio u napadu jer je Rui Hačimura igrao sjajnu odbranu na njemu. Lebron Džejms je čak imao šut za izjednačenje, ali nije pogodio i Nikola je sa linije penala overio rijumf za vođstvo u seriji.

U igri koš za više, praktično sve u ofanzivi Nagetsa je išlo preko "Džokera" koji je na kraju imao jak tripl-dabl: 34 poena (12/17 iz igre, 3/3 trojke), 21 skok, 14 asistencija. Imao je i 2 blokade i 5 izgubljenih lopti za 42 i po minuta na parketu.

Očekivano, najbolje ga je pratio Džamal Marej sa 31 poenom. Kentavijus Koldvel-Pop je ubacio 21, Brus Braun 16, Majkl Porter 15 uz 10 skokova, a Aron Gordon 12 poena.

Kod Lejkersa je u napdau nezadrživ bio Entoni Dejvis koji je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 40 poena. Tome je dodao 10 uhvaćenih lopti. Džejms je bio blizu tripl-dabla jer je imao 26 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Ostin Rivs je ubacio 23 poena.

Drugi meč serije na programu je u isto vreme, u 2.30 ujutro po srewdnjoevropskom vremenu, u noću četvrtak na petak, takođe u "Bol areni".

Podsetimo, Denver je dobio svih sedam mečeva na svom terenu u ovosezonskom plej-ofu, a Lejkersu svih osam u Los Anđelesu.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.