IVANOVIĆ BESAN POSLE POBEDE NAD CEDEVITOM: Pričao o kornjači, tapkanju u mestu i šta ne sme da se ponovi u derbiju
Ivanović i Nedović, Foto: Starsport

zanimljiva konferencija

IVANOVIĆ BESAN POSLE POBEDE NAD CEDEVITOM: Pričao o kornjači, tapkanju u mestu i šta ne sme da se ponovi u derbiju

Trener Zvezde je zadovoljan samo konačnim ishodom

Objavljeno: 20:47h

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili pobedu na svom terenu protiv Cedevita Olimpije sa 100:95 u meču 16. kola ABA lige, ali trener Duško Ivanović nije bio zadovoljan.

Iskusni stručnjak smatra da njegovi izabranici moraju mnogo bolje i sve slikovito objasnio krz jednu kratku priču.

- Pa, jedino pozitivno je što smo pobedili. Sve ostalo je bilo... Ne mogu da kažem loše, ali, ne onako kako bi Zvezda trebala da igra. Igrali smo bez agresivnost, bez koncentracije i to nije put. Još ima puno da se igra i u ABA i u Evroligi i to je jedan dugi put na kom moramo da budemo istrajni i da znamo šta hoćemo, večeras to nije bio put. Sad mi dođe na ovom, taj put, drugi put, u jednoj basni od mog pokojnog tasta Muske Đokovića, crnogorskog književnika, koji je pisao puno knjgia, ali pisao je i basne. Pitao je kornjaču "koji je put dug, koji je najduži put", a kornjača kaže "Pogrešan i kad tapkaš u mestu", e to smo mi večeras radili.

KK Crvena zvezda, KK Cedevita Olimpija, ABA liga
foto: Starsport

Jedno od pitanja je bilo upućeno i na konto toga da li su igrači umorni posle meča protiv Žalgirisa koji je bio u petak, ali je Ivanović i tu bio poprilično odsečan.

- Ne, kakvom umoru? Od čega? Kad je bio Žalgiris? Pa dajte... Kakav umor - rekao je Ivanović.

Cedevita je dosta toga pogodila kroz meč, čak 19 trojki, a Ivanović ističe da su oni bili spremni na sve to.

- Mi smo znali da će Cedevita igrati ovako, znali smo od prvog momenta, sjajni su šuteri, večeras su igrali sjajno. Ne mogu da kažem ništa, taktički, pogodili su neke šuteve, bili smo spremni na to, mi nismo gubili nervozom, znali smo ovo. Dali su tri ili četiri trojke s dobrom odbranom, ali su dali sedam ili osam na vrlo lošu odbranu. Ali ekipa je imala stabilnost i veru da možemo da pobedimo, ali nije to taj put.

Istakao je trener Zvezde i da je zadovoljan pobedom, kao i izdanjem Lazića i Dobrića u trećoj deonici.

- Pa pobedom. Ja sam zadovoljan trećom četvrtinom kad su bili Dobrić i Lazić koji su igrali kako treba, onda smo igrali lagano, nismo imali problema, ali kad igramo odbrnau i kad smo odvojeni, to je druga stvar.

KK Crvena zvezda, Filip Petrušev, KK Cedevita Olimpija
foto: Starsport

Ognjen Dobrić je bio i igrač koji je rešio utakmicu trojkom pri samom kraju, a Ivanović ističe da to pitanje nije za njega, već za navijače.

Ovaj duel je bio i uvertira pred večiti derbi, meč u Evroligi protiv Partizana koji je na programu 27. januara, a trener Zvezda kaže da će i ovo biti izuzetno "iskustvo", ali samo ako su pametni.

- Može da bude izuzetno korisna ako smo pametni, pa shvatimo kako ne treba da igramo. Izuzetno korisna, ako smo pametni, a ako nismo, onda...

Za kraj, dotakao se i svog prezimenjaka, igrača Nikole Ivanovića, koji je imao manju minutažu.

- Igrao je dovoljno, on izlazi iz povrede, ima veliku želju da igra, polako.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.