OBRADOVIĆ OBJASNIO CELOKUPNU SITUACIJU: Porazi, greške, odnos igrača - trener Partizana otkrio karte
Obradović i Mijailović, Foto: Starsport©

bilo je svega

OBRADOVIĆ OBJASNIO CELOKUPNU SITUACIJU: Porazi, greške, odnos igrača - trener Partizana otkrio karte

Iskusni stručnjak analizirao situaciju u crno-belom taboru pred naredne izazove u sezoni

Objavljeno: 00:06h

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije posle meča sa Studentskim centrom.

Njegov tim savladao je Podgoričane rezultatom 91:82 u utakmici trećeg kola regionalne ABA lige.

- Najvažnija stvar da smo pobedili, rekao sam u najavi da je važno da vidimo reakciju ekipe posle utakmice u petak. Mislim da je to bilo pozitivno. Uvek treba da se okreneš sledećoj utakmici na način koji iziskuje ovaj ritam u kojem se mi nalazimo, a to je samo jedan trening koji služi za pripremu i trening na dan utakmice. Nije lako, ali kako je nama, tako je svima. Ekipa je izašla sa dobrim moralom, a na kraju najvažnije da smo pobedili - rekao je Obradović i dodao:

KK Partizan, KK SC Derbi, ABA liga
foto: Starsport©

- Čestitao bih ekipi Studentskog centra, a ono što je evidentno, kada se pogleda raspored koji imamo, vodio sam računa o minutaži. Jedino što mi se ne sviđa iz cele utakmice je velika minutaža koju je imao Lesor, ali to je posledica što je Balša Koprivica napravio brza četiri faula.

Partizan u utorak ima evroligašku premijeru u Beogradu, pošto im na megdan dolazi Armani.

- Hvala navijačima na podršci i očekujemo ih na premijeri u utorak.

Željko je bio upitan o tome da li bi defanziva crno-belih mogla da bude bolja.

- Mora bolje u odbrani. Imali smo jedan trening, igrali smo neuporedivo bolju odbranu u Vitoriji nego u prvom kolu, opšta slika je bila bolja. Izgubili smo kako smo izgubili, ne treba se vraćati. Večeras je bilo trenutaka koji su bili dobri, a bilo je i katastrofalnih - istakao je Obradović i dodao:

- Kada imaš plan utakmice, treba da slediš plan. Odatle sve počinje. Ako nema koncentraciju, dovoljno je da jedan ispadne i odmah si u problemu. Radićemo, koliko je to moguće u ovom ritmu, videćemo... Sutra jedan trening, a potom Milano. Postaviš utakmicu, igramo ovako, ove stvari branimo ovako, ove ovako i onda reaguješ u toku utakmice ako imaš neki problem, kao što je bilo u svakoj utakmici. Uvek ću probati da damo dva više poena.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: EPA/L. Rico

Obradović je govorio i o greškama svojih igrača.

- Radimo, gledamo, analiziramo, pričamo. Igrači su svesni svega. Najviše verujem u njih, stojim iza njih. Sve ono što mi radimo na treningu, što su sastanvi, to je između nas. Ponavljam da su greške sastavni deo sporta, međutim, imaju greške koje su izazvane agresivnošću protivnika, umorom, ali imaju greške koje su apsolutno bespotrebne. To je najveći problem, takve bespotrebne greške dolaze kao posledica dekoncetracije - zaključio je Obradović.

Partizan će protiv Armanija igrati u utorak od 20.45.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.