PARTIZAN SE MUČIO, ŽOC BESNEO! Studentski centar izdržao tri četvrtine, crno-beli ipak slavili pred Grobarima!
Partizan - SC Derbi, Foto: Starsport©

aba liga 3. kolo

PARTIZAN SE MUČIO, ŽOC BESNEO! Studentski centar izdržao tri četvrtine, crno-beli ipak slavili pred Grobarima!

Studentski centar namučio Partizan, pa poklekao u zadnjem periodu

Objavljeno: 23:33h

Košarkaši Partizana su teže nego što je očekivano savladali ekipu Studentskog centra na domaćem terenu rezultatom 91:82, u okviru 3. kola ABA lige.

Crno-beli su na dobar način su odgovorili posle dramatičnog poraza od Baskonije u petak uveče, ali istina je da nisu blistali.

Gosti su se dobro držali tri četvrtine, ali su na startu poslednje deonice, crno-beli napravili pritisak i rešili meč u svoju korist.

Timovi su se smenjivali u vođstvu tokom prve tri deonice, igralo se u manjim serijama.

Bez imalo respekta su košarkaši Studentskog centra ušli u utakmicu, napravili niz od osam poena, ali Partizan uspeva da posle prvog perioda igre ima prednost od šest poena 23:17.

KK Partizan, KK SC Derbi, ABA liga
foto: Starsport©

Potom su vidno motivisani gosti ušli u šuterski ritam, predvodio ih je raspoloženi Džekson koji je doneo preokret u drugoj četvrtini.

Međutim, Papapetru i Lesor su vratili minimalnu prednost crno-belima na poluvremenu 44:43.

Daleko od toga da igrači prikazali ono što su Željko Obradović i navijači želeli da vide.

Ponovo su se raspucali gosti, a Partizan je morao da juri rezultat. Međutim, uspeva četa Željka Obradovića da "izvuče" potpuni rezultatski egal pred poslednjih 10 minuta košarke 64:64.

U poslednjoj deonici su najveći doprinos dali Jam Madar i Tristan Vukčević, ali su i protivnici ostali bez municije i napadačkih ideja.

Najefikasniji je kod Partizana bio Matijas Lesor sa 19 poena od čega je 11 došlo iz slobodnih bacanja, a imao je i četiri skoka i dve asistencije. Pratili su ga Zek Ledej sa 15 i Dante Eksum sa 13 poena i sedam asistencija.

Dvocifreni su bili još Janis Papapetru sa 12, odnosno Tristan Vukčević sa 11 poena. Pred Partizanom su dva meča u Evroligi protiv Olimpije i Virtusa u Beogradu, nakon čega putuju u Bar gde će igrati protiv Mornara.

Kod Studentskog centra se istakao Loren Džekson sa 19 poena i pet asistencija, dok je Mateo Drežnjak dodao tri poena manje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.