KARI SA TEODOSIĆEM KAO SA ĐORĐEVIĆEM 2001: Ali, Teo je HTEO! Šta se dogodilo u međuvremenu?
Svetislav Pešić, Foto: EPA/Alejandro Garcia

PRE 9 MESECI DRUGA PRIČA

KARI SA TEODOSIĆEM KAO SA ĐORĐEVIĆEM 2001: Ali, Teo je HTEO! Šta se dogodilo u međuvremenu?

Pešić je imao jednu interesantnu izjavu u kojoj je izjavio da je Teodosić (35) neko ko ga je iznenadio svojom željom da igra i da se odazove reprezentaciji, kao što je radio i svaki put do sada

Objavljeno:

Košarkaška javnost Srbije, ali i Evrope, ostala je zatečena odlukom da Svetislav Pešić sa spiska putnika za Eurobasket precrta Miloša Teodosića, dugogodišnjeg kapitena reprezentacije.

Sasvim neočekivana odluka, posle koje su mnogi reagovali, među kojima su i supruga Miloša Teodosića, Jelisaveta Orašanin, kao i njegov bivši saigrač iz nacionalnog tima, Stefan Marković.

Miloš Teodosić
foto: Starsport

Samo devet meseci ranije, selektor Pešić je imao jednu interesantnu izjavu u kojoj je izjavio da je Teodosić (35) neko ko ga je iznenadio svojom željom da igra i da se odazove reprezentaciji, kao što je radio i svaki put do sada.

- Teodosić želi da igra za reprezentaciju, tako da tu nema apsolutno... On je kapiten reprezentacije, ja sam uradio to i u ona vremena, otišao sam kod Saleta Đorđevića koji je bio kapiten, upitao sam ga kakvi su tvoji planovi? On je rekao 'Dosta je, sve me boli, sad bih se posvetio porodici i da igram za klub'. Ovo sam isto pitao i Miloša, ali on je iznenadio i rekao 'Dokle god sam ti potreban, ja sam tu', to je lepo - rekao je tada Pešić.

Situaciju sa Sačletom Đorđevićem uoči Indijanopolisa 2002. Kari je istakao i u autobiografskoj knjizi "Moja igra, moj put".

Moja igra moj put, Svetislav Pešić
foto: Printscreen/Twitter/@Radena14th

Čim se vest pojavila, prva asocijacija je mnogima bila da se nešto desilo i da je verovatno došlo do nekog sukoba, pa je selektor morao ovako da reaguje i otpiše kapitena.

Međutim, kako prenosi Telegraf, nije bilo nikakvog sukoba, a jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića jeste to što mu se ne uklapa u koncepciju tima i to mu je i saopštio tokom dana.

- Imam viziju kako treba da igramo i prema tome biram igrače, prema načinu kako želim da igramo, vizija postoji, ali ko će sada tu da bude, moramo da odredimo uloge, to je proces koji traje, ima puno vremena, radimo na tome da što ranije donesemo odluke - rekao je Pešić još pre pet dana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.