OVO JE PRAVO POREKLO MILOŠA TEODOSIĆA: Otac se uvek borio za njega, pamtimo jednu njegovu rečenicu!
Miloš Teodosić, Foto: Emilija Jovanović

star ili iskusan?

OVO JE PRAVO POREKLO MILOŠA TEODOSIĆA: Otac se uvek borio za njega, pamtimo jednu njegovu rečenicu!

Teo mu je pažnjom uzvratio nekoliko godina kasnije, kada ga je cele nedelje obilazio u Urgentnom centru, baš u periodu dok se sa Srbijom borio za Olimpijske igre u Riju 2016. godine

Objavljeno:

Srpska, ali i evropska košarkaška javnost šokirana je vešću o izostanku kapitena Miloša Teodosića sa spiska reprezentacije Srbije za ključne utakmice u borbi za plasman na Mundobasket, a onda i za najveće takmičenje ove godine - Eurobasket.

Selektor Svetislav Pešić doneo je odluku koja je, očekivano, izazvala mnogo polemike među srpskim navijačima.

Jedno od glavnih pitanja su godine dokazanog plejmejkera. Miloš Teodosić ima 35 godina, a ovo je prvi put posle 15 godina neće biti deo nacionalnog tima na velikom takmičenju.

Svetislav Pešić, Miloš Teodosić
foto: EPA Enric Fontcuberta, Profimedia

Teo je rođen u Valjevu, 19. marta 1987. a pored lucidnosti na terenu uvek ga je krasila skromnost i posvećenost ekipi - a poziv Srbije nikad nije odbijao.

Takvo vaspitanje ne čudi otkako je javnost tokom Teove ženidbe glumicom Jelisavetom Orašanin bolje upoznala njegove roditelje, majku Zoricu i oca Miodraga Teodosića.

Nažalost, Miodrag je preminuo februara 2020. u 68. godini života, a uvek je bio bezrezervna podrška Milošu. Tokom bogate karijere svog sina, proživeo je zajedno sa njim više zanimljivih epizoda i neke od njih su ostale upečatljive i navijačima Srbije.

Miodrag Teodosić
foto: Marina Lopičić

Svakako najinteresantnije došle su posle Akropolis kupa, na kom je viđena velika tuča reprezentativaca Srbije i Grčke i čuveni napad stolicom Nenada Krstića na Joanisa Burisisa.

Tada je izgovorio legendarnu rečenicu "nisu mogli da istrpe to što ih je moj sin na terenu radio kao magarce".

- Polovina košarkaša sa kojima su se naši tukli su Miloševi veliki drugari. Kad to kažem, mislim na Skorcijanidisa, Burusisa, Spanulisa, ali ne na Dijamantidisa. Taj ga od prvog dana njegovog dolaska pljuvao - pričao je svojevremeno Miodrag na početku Mundobasketa u Turskoj 2010.

- Njemu se posle pridružio Carcaris, koji je krenuo da pokazuje snagu na malom Milošu. Oni jednostavno nisu mogli da istrpe to što ih je moj sin na terenu radio kao magarce. Da je bio tu (košarkaš Olimpijakosa Panajotis) Vasilopulos, on bi sigurno stao na Teovu stranu - objasnio je pokojni Miodrag te 2010.

Miloš Teodosić
foto: Starsport

Teo mu je pažnjom uzvratio nekoliko godina kasnije, kada ga je cele nedelje obilazio u Urgentnom centru, baš u periodu dok se sa Srbijom borio za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Miodrag je tada bio na odeljenju neurologije i nije bio nimalo dobro. Kasnije se oporavio, dočekao Miloševu ženidbu Jelisavetom Orašanin i unuku Petru.

Miloš je svih ovih godina na utakmicama i u svom privatnom životu delovao hladnokrvno sa "pokeraškim" izrazom na licu, ali ga je otac znao bolje od toga.

- Čudan je tip, stabilan, čvrst, oštrouman, sve što je potrebno da izraste u vrhunskog sportistu. Samo naizgled je hladan, smiren, koncentrisan, u stvari on je unutra vulkan koji mnogo brzo proradi i onda to bude jedna nova fizionomija. Ta tranformacija iz hladnog u vruće i obrnuto jeste njegova velika pozitivna osobina - pričao je Miodrag.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Miloš Teodosić
foto: Emilija Jovanović

S druge strane, komšije su o roditeljima Teodosića u porodičnom domu u Žarkovu govorili da su skromni ljudi, te da nikad nisu isticali ko im je sin.

- Oni ne vole da se hvale. Nikada onima koje ne poznaju ne pominju da su Miloševi roditelji. Ovde svi u naselju to znaju, ali ne zato što se Zorana i Miodrag hvale - rekle su prve komšije Teodosića svojevremeno, a preneo je "Puls online".

- Majka i otac su ubrzo nakon proslave venčanja u restoranu stigli kući, a Teo i Jelisaveta nisu bili sa njima jer su otišli na Srebrno jezero. Kao što vidite, sve je mirno i tiho. Takvi su oni, ne vole da se eksponiraju, neupadljiv život vode, potpuno su skromni, tihi i uvek ljubazni - kažu komšije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.