OTKRIVEN RAZLOG? Teodosić je jednom prilikom rekao da napušta reprezentaciju ako se ovo desi!
Miloš Teodosić, Foto: Starsport

mora dalje!

OTKRIVEN RAZLOG? Teodosić je jednom prilikom rekao da napušta reprezentaciju ako se ovo desi!

Selektor Srbije Svetislav Pešić najavio je da bi stranac mogao da obuče dres srpskog nacionalnog tima

Objavljeno: 19:47h

Odluka selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića da se odrekne usluga kapitena Miloša Teodosića podigla je puno prašine u sportskoj javnosti.

Selektor Srbije Svetislav Pešić najavio je jednom prilikom da bi stranac mogao da obuče dres "Orlova", a da li je baš ovo glavni razlog precrtavanja Miloša Teodosića ostaje da se vidi.

I sam Miloš Teodosić je svojevremeno apostrofirao da će se povući iz reprezentacije, ukoliko se "angažuje" strani igrač.

- Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta je reprezentacija. Ja bih uvek igrao sa onim što imam, bez obzira da li je to dovoljno za zlato, peto ili deseto mesto - rekao je svojevremeno Teodosić i dodao:

- Čak i da imamo priliku da dovedemo stranca sa kojim bismo sigurno bili prvaci ja to svejedno ne bih prihvatio. To nema smisla. Radi, stvori prave igrače, stvori pravu reprezentaciju pa sa njom osvoji medalju. A ne da se švercuješ sa nekakvim strancima koji nemaju veze sa tom zemljom - zaključio je Miloš Teodosić.

I bivši košarkaški reprezentativac Žarko Paspalj nije zadovoljan trenutnom situacijom u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije. Kao dugoročno rešenje Paspalj vidi angažovanje stranca u nacionalnom timu. - Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da naprvi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.