ŠOK U REPREZENTACIJI! Svetislav Pešić precrtao TEODOSIĆA
Miloš Teodosić i Svetislav Pešić, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

BEZ TEA KAPITENA!

ŠOK U REPREZENTACIJI! Svetislav Pešić precrtao TEODOSIĆA

Iznenađujuća i čudna odluka trofejnog stručnjaka

Objavljeno:

Srbija će naEvropskom prvenstvu u septembru, kao i prethodno u utakmicama kvalifikacija za Mundobasket, biti bez kapitena Miloša Teodosića.

To je odluka selektora Svetislava Pešića, objavio je "Mozzartsport".

1 / 8 Foto: Starsport©

Iznenađujuća i čudna odluka trofejnog stručnjaka da se već u ovoj fazi priprema zahvali najiskusnijem reprezentativcu Srbije i lideru koji je u A selekciji već 15 godina. Ovo je prvi put da je Miloš Teodosić precrtan sa spiska reprezentacije. On nije nastupao na Evrobasketu 2017. i ranije 2013. godine zbog povreda, kao i Mundobasket u Kini 2019. Uvek je bio uz nacionalnu selekciju i nije tajna da je njegov uticaj na svlačionicu Srbije ogroman.

Teodosić je bio jedan od najvažnijih faktora srebrnih pohoda u Madridu na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije. Za Srbiju je debitovao kod Zorana Moke Slavnića na Evropskom prvenstvu 2007. godine i perjanica je novog talasa, odnosno generacije koja je kasnije osvojila srebrna odličja na nekoliko različitih takmičenja.

OGLASIO SE MILOŠ TEODOSIĆ! Retko kada ovo radi, društvene mreže EKSPLODIRALE! (FOTO)

Teodosić je kod Pešića odigrao dve utakmice u kvalifikacijama za Svetski kup, na startu u tesnoj pobedi nad Letonijom i u porazu od Belgije. Od tada prekaljeni kreator i jedan od najboljih plejmejkera današnjice više nije igrao u dresu sa državnim grbom.

Srbija je sa pripremama počela 1. avgusta, otkad ekipa radi u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Za 13. avgust zakazana je prva kontrolna utakmica protiv Crne Gore u Beogradu, a četiri dana kasnije Orlovi će biti gosti Slovenije u Ljubljani.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.