ORLOVI U EVROPI: TADIĆ pogađa kad je teško! RAJKOVIĆ se razbranio, BIRMANČEVIĆ nastavio niz, prvenac PETKOVIĆA!
Piksi, Petković, Kostić i Tadić - ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube/Magyar Labdarúgó Szövetség, EPA/Maurice van Steen, EPA/Sacha Steinbach, Profimedia

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: TADIĆ pogađa kad je teško! RAJKOVIĆ se razbranio, BIRMANČEVIĆ nastavio niz, prvenac PETKOVIĆA!

Napadači su "postili", Kostić se vratio asistencijom, upisao je i Sergej, a brojni defanzivci i vezisti su bili standardni u svojim timovima

Objavljeno: 14:36h

Fudbalska prvenstva širom Evrope donela su dosta uzbudljivih utakmica, ali i kalkulisanja pojedinih klubova zbog revanša u Ligi šampiona, odnsono prvim mečevima Lige Evrope i Lige konferencija, koji predstoje.

Skener "Espresa" nastavlja da prati partije reprezentativaca Srbije i isto će činiti do kraja sezone, ali i na jesen, sve do početka Svetskog prvenstva u Kataru koje s nestrpljenjem iščekujemo nakon odlično odigranih kvalifikacija.

GOLMANI

Predrag Rajković je bio standardan u dresu Remsa koji je kod kuće odigrao 1:1 sa odličnim Strazburom a upisao je i pet odbrana.

Predrag Rajković
Predrag Rajkovićfoto: Printscreen/Youtube

Vanja Milinković-Savić je zbog povrede propustio gostovanje Torina Bolonji, ali su "Bikovi" sačuvali mrežu (0:0) sa Etritom Berišom među stativama.

Marko Dmitrović je opet ostao na klupi Sevilje koja je kiksnula na gostovanju Alavesu (0:0).

Mile Svilar nije bio u sastavu Benfike koja je slavila na gostovanju Portimonenseu 2:1.

ODBRAMBENI IGRAČI

Nikola Milenković je najpre u Kopa Italiji odigrao ceo meč u nesrećnom porazu od Juventusa (0:1) i zaradio žuti karton, a onda je bio na terenu svih 90 minuta i protiv Verone u Seriji A (1:1). Aleksa Terzić je oba duela proveo na klupi, a Matija Nastasić ih propustio zbog povrede..

Stefan Mitrović je dobio žuti karton u porazu Hetafea na gostovanju Espanjolu 0:2. Štoper je na terenu bio svih 90 minuta.

Miloš Veljković je još jednom bio standardan u ekipi Verdera kojase učvrstila na čelu nemačke Cvajte trijumfom nad Dinamo Drezdenom 2:1.

Miloš Veljković
foto: Profimedia

Uroš Spajić je ušao u igru tek u 89. minutu, ali je opet igrao desetak minuta zbog duge nadoknade i pomogao da Kasimpaša kao gost pobedi Goztepe 3:2 u Turskoj.

Strahinja Pavlović je ostao na klupi Bazela koji je kao gost pobedio Lugano 2:0 sa novim trenerom Gijermom Ubaskalom. Zbog smene Patrika Ramena, srpski reprezentativac bi mogao loše da provede ostatak pozajmice iz Monaka.

Marko Petković je bio strelac trećeg i vodećeg gola Honveda u pobedi nad Debrecenom 4:2. Ovo mu je prvenac u mađarskom klubu.

Marko Petković
Marko Petkovićfoto: Printscreen/YouTube/Magyar Labdarúgó Szövetség

Filip Mladenović je odigrao 89 minuta u Kupu, pa ceo meč u prvenstvu Poljske za Legiju koja je ostvarila dve pobede bez primljenog gola.

VEZISTI

Sergej Milinković-Savić je upisao asistenciju u komotnoj pobedi Lacija na gostovanju Kaljariju 3:0. Bio je na terenu svih 90 minuta.

Dušan Tadić je sa Ajaksom kao gost savladao AZ Alkmar 2:0 u polufinalu Kupa, a onda odigrao ceo meč i u Erediviziju gde se lider neočekivano namučio sa RKC Valvajkom (3:2). Pobedonosni gol delo je kapitena "Kopljanika" i "Orlova", sa bele tačke u 90. minutu. Potom je zbog jednog faula zaradio javnu opomenu.

Dušan Tadić posle pobedničkog gola Ajaksa
Dušan Tadić posle pobedničkog gola Ajaksafoto: EPA/Maurice van Steen

Podsetimo, prethodna dva penala za Ajaks, Tadić nije iskoristio ufinišu utakmica koje su već bile dobijene.

Nemanja Maksimović je odigrao celu utakmicu za Hetafe u gostima Espanjolu.

Nemanja Gudelj je učinio isto za Sevilju u remiju s Alavesom.

Uroš Račić je takođe bio standardan u timu Valensije koja je trijumfovala nad Granadom 3:1.

Filip Kostić se vraća u formu. Krilo Ajntrahta je upisalo asistenciju u pobedi Frankfurta na gostovanju Herti 4:1.

Filip Kostić
Filip Kostićfoto: EPA/Sascha Steinbach

Nemanja Radonjić nije bio u sastavu Benfike protiv Portimonensea.

Mihailo Ristić se oporavio od povrede i vratio u ekipu Monpeljea. Odigrao je poslednjih 16 minuta u Nantu i dobio žuti karton, ali nije mogao da spreči poraz od "Kanarinaca" - 0:2.

Darko Lazović je zamenjen u timu Verone posle sat vremena u Firenci (1:1).

Saša Lukić nije bio u protokolu za gostovanje Torina Bolonji.

Marko Grujić je igrao poslednjih pet minuta u trijumfu Porta nad Fereirom. "Zmajevi" su sve bliži tituli prvaka Portugala. Prethodno su ostvarili veliku pobedu na gostovanju Sportingu u prvom meču polufinala Kupa (2:1), a Grujić je odigrao prvih 60 minuta.

Andrija Živković je nastupio u poslednja 22 minuta u pobedi PAOK-a na gostovanju Lamiji 2:0, bez učinka.

Veljko Birmančević je na trećem meču zaredom bio strelac za Malme. Pobedili su Varnamo u Kupu 2:0, a Veljko je "otvorio2 rivala golom u 25 minutu. Ostao je na terenu do kraja utakmice.

Veljko Birmančević
Veljko Birmančevićfoto: EPA/Andreas Hillergren

Filip Đuričić još od oktobra nije na raspolaganju treneru Sasuola zbog povrede mišića.

NAPADAČI

Dušan Vlahović je imao vreo prijem u Firenci od navijača Fjorentine, gde je Juventus srećno slavio, mada bez Dušanovog učinka. Potom je odigrao 84 minuta protiv Specije u prvenstvu i učestvovao u kontri Juventusa koju je golom za pobedu krunisao Morata (1:0). Dobio je i žuti karton.

Dušan Vlahović u akciji protiv Specije
Dušan Vlahović u akciji protiv Specijefoto: EPA /Alessandro di Marco

Aleksandar Mitrović je opet pobedio sa Fulamom (2:0 protiv Blekburna), ali ovoga puta za 90 minuta nije bio strelac.

Luka Jović je još jednom samo grejao klupu Real Madrida koji se razigrao pred revanš sa PSŽ-om u Ligi šampiona i savladao imenjaka iz Sosijedada 4:1 za povećanje prednosti na čelu La Lige na osam bodova ispred Sevilje.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.