ORLOVI U EVROPI: Vlahović i Mitrović obarali REKORDE, GOLČINA Tadića na 'Lužu', Sergej OD SJAJA DO OČAJA!
Mitrović/Tadić/Vlahović/Milinković-Savić, Foto: Profimedia, EPA/Paolo Magni

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: Vlahović i Mitrović obarali REKORDE, GOLČINA Tadića na 'Lužu', Sergej OD SJAJA DO OČAJA!

Rajković je stopirao "kneževe", a Lazović i Lukić su standardni u seriji A

Objavljeno:

Fudbalska prvenstva širom Evrope su se već zahuktala u drugom delu sezone. Igrala su se opet tokom nedelje i UEFA-ina takmičenja, a kao i prethodnog vikenda, to je brojne klubove dosta koštalo kada su se vratili domaćim prvenstvima.

Skener "Espresa" nastavlja da prati partije reprezentativaca Srbije i isto će činiti do kraja sezone, ali i na jesen, sve do početka Svetskog prvenstva u Kataru koje s nestrpljenjem iščekujemo nakon odlično odigranih kvalifikacija.

GOLMANI

Predrag Rajković je sa Remsom ostvario veliku pobedu na gostovanju Monaku (2:1). Savladan je u 55. minutu od strane Ben Jedera, ali je sa par dobrih odbrana ostavio tim u igri do finiša kada je viđen neočekivani preokret. Autogol Folanda u 84. minutu, dva žuta u 86. i 88. i crveni za Lukasa, pa gol Mbukua u 92. minutu.

Predrag Rajković
foto: Printscreen/Youtube

Vanja Milinković-Savić je zabeležio nekoliko odličnih odbrana protiv Kaljarija, ali je njegov Torino izgubio kod kuće (1:2). To je "Bikovima" već peti meč bez pobede.

Marko Dmitrović je opet ostao na klupi Sevilje koja se prvo provukla na gostovanju Dinamu u Zagrebu u revanšu 1/16 finala Lige Evrope (0:1), a onda slavila u gradskom derbiju protvi Betisa (2:1).

Mile Svilar nije bio u sastavu Benfike koja je konačno odigrala na visokom nivou - prvo protiv Ajaksa u Ligi šampiona (2:2), pa protiv Gimaraeša (3:0) u Primeiri.

ODBRAMBENI IGRAČI

Nikola Milenković je odrađivao suspenziju pa je propustio gostovanje Fjorentine Sasuolu i poraz 1:2. Aleksa Terzić je presedeo utakmicu na klupi, dok Matija Nastasić nije bio ni u sastavu za meč.

Stefan Mitrović je ponovo učestvovao u uzbudljivom meču Hetafea koji je kod kuće podigrao 2:2 sa Alavesom. Štoper je na terenu bio svih 90 minuta.

Miloš Veljković je još jednom bio standardan u ekipi Verdera koja je kao gost u derbiju slavila u Hamburgu 3:2. "Zeleni" su se tako održali na prvom mestu Cvajte i dobrom putu da se vrate u Bundesligu.

Miloš Veljković
foto: Profimedia

Uroš Spajić danas u 18.00 sa Kasimpašom dočekuje Fenerbahče.

Strahinja Pavlović je imao prvo veće iskušenje sa Bazelom jer je gostovao lideru Cirihu. Nisu se dobro proveli, poraženi su 2:4, a Pavlović je odigrao celu utakmicu.

Marko Petković je ostao na klupi u duelu svog Honveda i Puškaš Akademije (0:0).

Filip Mladenović je odigrao celu utakmicu za Legiju koja je konačno pobedila, Vislu 2:1, ali se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

VEZISTI

Sergej Milinković-Savić je opet imao frustrirajuću nedelju. Lacio je prvo odigrao 2:2 u revanšu sa Portom u Rimu u 1/16 finala Lige Evrope. Sve je krenulo dobro po "Orlove" golom povratnika Imobilea na asistenciju Sergeja, ali je onda baš SMS neopreznim startom skrivio penal. U finišu su "Lacijali" promašili niz prilika da izbore produžetke.

Sergej Milinković-Savić, FK Porto
foto: EPA/Fabio Frustaci

Novi udarac zadobili su u nedelju veče kada su ih opet brojni promašaji na "Olimpiku" skupo koštali protiv Napolija (1:2). Golom Ruiza u 94. minutu, gosti su se probili na čelo Serije A. Milinković-Savić je u oba meča odigrao svih 90 minuta.

Dušan Tadić je postigao sjajan gol slabijom, desnom nogom za vođstvo Ajaksa protiv Benfike (2:2) u prvom meču osmine u Lisabonu. Potom su "Kopljanici" kiksirali u Erediviziji na gostovanju Go Ahed Iglsu (1:2). Kapiten Srbije je igrao cele obe utakmice.

Stiven Beghajs i Dušan Tadić slave vodeći gol u Lisabonu
Stiven Beghajs i Dušan Tadić slave vodeći gol u Lisabonufoto: EPA/Jose Sena Goulao

Nemanja Maksimović se vratio u tim Hetafea i odigrao celu utakmicu sa Alavesom (2:2).

Nemanja Gudelj je, kao i Marko Dmitrović, ostao na klupi u utakmici Dinamo - Sevilja, ali je odigrao drugo poluvreme u La Ligi i pomogao u derbi trijumfu nad Betisom (2:1).

Uroš Račić je zamenjen u 77. minutu gostovanja Valensije na Majorci i imao udela u minimalnoj pobedi (1:0).

Uroš Račić
foto: EPA/Cati Cladera

Filip Kostić je bio na terenu svih 90 minuta u dresu Ajntrahta, ali su doživeli treći poraz zaredom bez postignutog gola. Ovoga puta, lider i šampion Bajern je slavio 1:0 u Frankfurtu.

Nemanja Radonjić je ostao na klupi Benfike i protiv Ajaksa u LŠ-a i protiv Gimaraeša u prvenstvu Portugala.

Mihailo Ristić opet zbog povrede nije bio na raspolaganju treneru Monpeljea koji je kod kuće poražen od Rena 2:4.

Darko Lazović je i dalje standardan u timu Verone koji je sa 3:1 pobedio Veneciju.

Saša Lukić je proveo 84 minuta u igri u porazu Torina od Kaljarija 1:2.

Marko Grujić je pomogao Portu u poslednjih 13 minuta duela sa Laciom u Rimu, ali je zbog suspenzije propustio utakmicu sa Žil Visenteom u Primeiri gde je lider kiksnuo (1:1).

Andrija Živković je dao prvi gol i odigrao 103 minuta u trijumfu PAOK-a nad Mitjilendom u Ligi konferencija. Zatim nije bio u protokolu prvenstvenog duela sa Jonikosom 1:1.

Andrija Živković
foto: EPA/ ACHILLEAS CHIRAS

Veljko Birmančević je ponovo bio strelac za Malme. Ovoga puta nije dao het-trik, ali jeste vodeći gol na gostovanju Angleholmsu (5:1). Zamenjen je u 83. minutu.

Filip Đuričić još od oktobra nije na raspolaganju treneru Sasuola zbog povrede mišića.

NAPADAČI

Dušan Vlahović je ispisao istoriju ekspresnim golom na debiju u LŠ-a u Viljarealu (1:1). A onda je potvrdio da je već ušao u golgetersku seriju u Juventusu sa nova dva pogotka u pobedi u Empoliju (3:2) u Seriji A.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Domenech Castello

Aleksandar Mitrović je srušio rekord Čempionšipa sa 33 postignuta gola već u 34. kolu! S obzirom da je ostalo još 14 kola do kraja lige, brojka tek može da postane impresivna...

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Fulam je ovim golom savladao Kardif kao gost i sve je bliže povratku u Premijer ligu. 'Mitrogol' je do kraja zaradio i žuti karton.

Luka Jović je ostao na klupi Real Madrida koji je minimalno (1:0) slvaio u Valjekanu i zadržao šest bodova prednosti u odnosu na Sevilju na čelu La Lige.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.