ORLOVI U EVROPI: MITROGOL u šestoj brzini, TADIĆ bolji iz slobodnjaka nego penala, MILENKOVIĆ utišao Bergamo!
Nikola Milenković7Dušan Tadić/Aleksandar Mitrović, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI, EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU;, EPA/Vidar Ruud

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: MITROGOL u šestoj brzini, TADIĆ bolji iz slobodnjaka nego penala, MILENKOVIĆ utišao Bergamo!

Selektor Stojković je opet imao šta da vidi

Objavljeno: 13:55h

Većina fudbalskih prvenstava širom Evrope uzima zalet za prolećni deo sezone.

Na skeneru "Espresa" se zato nalaze reprezentativci Srbije čije ćemo igre redovno pratiti do kraja sezone, ali i na jesen, sve do početka Svetskog prvenstva u Kataru koje s nestrpljenjem iščekujemo nakon odlično odigranih kvalifikacija.

GOLMANI:

Predrag Rajković nije uspeo da sačuva mrežu francuskog Remsa na gostovanju Nantu u Ligi 1. Njegov tim je poražen 0:1, a jedini gol Rajković je primio posle sjajno izvedenog slobodnog udarca Mozesa Simona. Prethodno je zbog faula kao poslednji igrač odbrane isključen Abdelamid, a Rems je u igri za bar jedan bod sa igračem manje do samog kraja držao upravo Rajković sa nekoliko odličnih odbrana.

Predrag Rajković
foto: Profimedia

Marko Dmitrović je ponovo presedeo na klupi meč Sevilje. Andalužani su u La Ligi pobedili na svom stadionu Elče 2:0 i zadržali korak za vodećim Real Madridom.

Vanja Milinković-Savić je doživeo drugi uzastopni poraz sa Torinom, od Venecije (1:2). "Bikovi" su poveli u Torinu, gosti preokrenuli na samom početku drugog poluvremena, a činilo se da će Torino ipak izvući bod golom Belotija u 90. minutu, ali je isti naknadno poništen zbog ofsajda.

Mile Svilar nije bio u sastavu Benfike koja je na svom "Lužu" posle preokreta pobedila Santa Klaru 2:1.

ODBRAMBENI IGRAČI:

Nikola Milenković i Matija Nastasić su posle loših nastupa u duelu sa Laciom u Seriji A (0:3), ostali na klupi na meču četvrtfinala Kopa Italije. Fjorentina je u četvrtak slavila u Bergamu protiv Atalante, a pobedosni gol je postigao Milenković u 94. minutu! U igru je ušao u 81. a Nastasić i Aleksa Terzić su meč presedeli na klupi. "Viola" u ponedeljak u Seriji A gostuje Speciji, a u polufinalu kupa je čeka dvomeč sa Juventusom i Dušanom Vlahovićem.

Nikola Milenković, Fjorentina
foto: EPA/Paolo Magni

Stefan Mitrović je odigrao 75 minuta u Madridu u ludom meču u kom je viđeno čak šest golova u provm poluvremenu. Hetafe nije uspeo da sačuva 3:3 i izgubio je od Atletika golom Ermosa u 89. minutu.

Miloš Veljković nije bio u sastavu Verdera koji se pobedom u Roštoku nad Hanzom (2:1) popeo na drugo mesto nemačke Cvajte. Ekipa iz Bremena je vezala sedam trijumfa u ligi, a Veljković je bio standardan na prethodnih šest.

Uroš Spajić je presedeo na klupi duel svoje Kasimpaše i Alanjaspora (2:2) u turskoj Superligi.

Strahinja Pavlović nije bio u sastavu Monaka koji je kiksirao kod kuće protiv Lorijana (0:0).

Marko Petković je odigrao ceo meč za Honved u pobedi nad MOL Fehervarom (3:1) u prvoj ligi Mađarske i dobio žuti karton.

Filip Mladenović je takođe požuteo i proveo na terenu svih 90 minuta u dresu Legije iz Varšave koja je poražena kod kuće 0:1 od Varte i nalazi se na pretposlednjem mestu u možda najgoroj sezoni u istoriji poljskog kluba.

VEZISTI:

Sergej Milinković-Savić je doživeo šok, kao i ceo tim Lacija, kada ih je Milan razbio u četvrtfinalu Kopa Italije (4:0), ali se brzo vratio pobedama. "Nebeskoplavi" su sa 3:0 savladali Empoli na Olimpiku a SMS je na terenu bio 81 minut kada je trener Sari odlučio da ga odmori pred duel sa Portom u Ligi Evrope u četvrtak.

Dušan Tadić je ponovo kao kapiten Ajaksa odigrao odlično, "Kopljanici" su bili ubedljivi protiv Tventea (5:0). Ali, kao i prošle nedelje protiv Heraklesa, kapiten Srbije nije uspeo da iskoristi penal - opet mu ga je golman odbranio. Uz to je dobio žuti karton i nije upisao ni gol ni asistenciju, ali jeste u četvrtfinalu KNVB-a, holandskog kupa. Dao je sjajan gol iz slobodnjaka i namestio dva u gaženju Vitesea 5:0.

Dušan Tadić
foto: Profimedia

Nemanja Maksimović je odigrao svih 90 minuta i dobio javnu opomenu u 21. u porazu Hetafea od Atletika u Madridu (3:4).

Nemanja Gudelj je, kao i Marko Dmitrović, ostao na klupi u meču Sevilja - Elče (2:0).

Uroš Račić takođe nije ulazio u igru u porazu Valensije na gostovanju Alavesu 1:2.

Filip Kostić se vratio u tim Ajntrahta. Odigrao je poslednjih 29 minuta, ali je Frankfurt kao domaćin poražen od Volfsburga 0:2.

Nemanja Radonjić nije dobio priliku u duelu svoje Benfike sa Santa Klarom (2:1).

Mihailo Ristić je odigrao 85 minuta za Monpelje koji je kod kuće izgubio od šampiona Lila u Ligi 1 (0:1).

Darko Lazović je dao pun doprinos i odigrao celu utakmicu u ubedljivom trijumfu Verone nad Udinezeom 4:0.

Saša Lukić je zbog suspenzije propustio meč Torina i Venecije (1:2).

Marko Grujić je odigrao samo poslednji minut u derbiju vodećih timova Primeire, ali je i za to kratko vreme zamalo postao junak Porta protiv Sportinga. Derbi portugalskih velikana je završen burno, uz dosta koškanja na kraju utakmice, a sve posle kornera kada je Grujić glavom poslao loptu pod prečku, ali je golman Adan odbranio.

Marko Grujić
foto: Profimedia

Andrija Živković je odigrao poslednjih 32 minuta u pobedi PAOK-anad Atromitosom (1:0). Olimpijakos na čelu grčke lige beži Soluncima devet bodova posle 22 kola.

Veljko Birmančević je nastupio u prijateljskoj utakmici Malmea i Krasnodara (0:2), ali za 90 minuta nije uspeo da da kreira ili postigne gol.

Filip Đuričić još od oktobra nije na raspolaganju treneru Sasuola zbog povrede mišića.

NAPADAČI

Dušan Vlahović je zbog prigovora dobio žuti karton u 42. minutu u derbiju Serije A. Njegov Juventus je rezervista Danilo spasao poraza u Bergamu od Atalante golom u 91. minutu (1:1).

Aleksandar Mitrović ponovo blista u Engleskoj. U utorak je dao dva gola (uz javnu opomenu) u pobedi Fulama nad Milvolom 3:0, a u nedelju je doneo trijumf lodnonskom klubu na gostovanju Halu (1:0), pogotkom glavom, i izjednačio rekord Čempionšipa koji je samostalno držao Ivan Toni - 31 gol u jednoj sezoni. Uskoro će Mitrogol biti jedini vlasnik istog jer do kraja regularnog dela prvenstva ima još 16 kola, a kako igra...

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Luka Jović je odigrao poslednjih 16 minuta na gostovanju Reala Viljearealu, ali nije uspeo da probije maler i odbranu "Žute podmornice" (0:0).

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.