ORLOVI U EVROPI: Birmančević do het-trika ZA 7 MINUTA! Rajković je "KRALJ PENALA", Grujić "pocrveneo"!
Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI, Epa/ ETTORE GRIFFONI, Epa/ MAURICE VAN STEEN, Epa/ Alessandro Di Marco, Epa/ Pavel Golovkin / POOL

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: Birmančević do het-trika ZA 7 MINUTA! Rajković je "KRALJ PENALA", Grujić "pocrveneo"!

Klasični napadači, Mitrović i Vlahović, ovog puta su zakazali

Objavljeno: 11:45h

Fudblaska prvenstva širom Evrope se zahuktvaju kada je u pitanju prolećni deo sezone, a vratili smo se i UEFA-inim takmičenjima. Zato su brojni klubovi koji nastupaju i dalje u evropskim takmičenjima, "štucali" proteklog vikenda.

Skener "Espresa" nastavlja da prati partije reprezentativaca Srbije i isto će činiti do kraja sezone, ali i na jesen, sve do početka Svetskog prvenstva u Kataru koje s nestrpljenjem iščekujemo nakon odlično odigranih kvalifikacija.

GOLMANI

Predrag Rajković nije uspeo da sačuva mrežu, ali je još jednom ostavio odličan utisak na golu Remsa koji je remizirao kod kuće sa Brestom 1:1, u okviru francuske Lige 1. Srpski golman je odbranio penal Belailiju u 53. minutu, ali imao i još nekoliko izvrsnih intervencija.

Tako je potvrdio tiulu koju su mu dodelili francuski mediji - "Kralj penala", "Srpski zid" - pošto je odbranio 7 od 18 penala koje su rivali u prvenstvu imali.

Marko Dmitrović je opet ostao na klupi Sevilje koja je remijem na gostovanju Espanjolu zaostala šest bodova za Real Madridom na čelu La Lige.

Vanja Milinković-Savić je upisao dve odbrane i pomogao Torinu da dođe do boda u ravnopravnom gradskom derbiju na stadionu Juventusa (1:1).

Vanja Milinković-Savić
foto: EPA/Ettore Griffoni

Mile Svilar nije bio u sastavu Benfike koja je odigrala dva različita poluvremena na gostovanju Boavišti i ispustila dva gola prednosti u remiju 2:2 (0:2).

ODBRAMBENI IGRAČI

Nikola Milenković je požuteo u 15. minutu dervija sa Atalantom (1:0) u seriji A, pa je najverovatnije zbog toga zamenjen u 65. minutu, ali je ostavio odličan utisak. Matija Nastasić je ostao na klupi "Viole" celu utakmicu, ali konačno je priliku dobio Aleksa Terzić i odigrao poslednjih 16 minuta.

Fjorentina, Nikola Milenković
foto: EPA/Claudio Giovannini

Stefan Mitrović je odigrao prvih sat vremena za Hetafe na gostovanju Kadizu (1:1).

Miloš Veljković se vratio u tim Verdera koji je u Bremenu remizirao sa Inholštatom 1:1. "Zeleni" se nalaze na prvom mestu Cvajte i dobrom putu da se vrate u Bundesligu.

Uroš Spajić je odigrao ceo meč, i to kakav, za tursku Kasimpašu. Oni su u 100. minutu primili gol iz penala i ostali bez pobede na gostovanju Konjasporu - 4:4.

Strahinja Pavlović je debitovao za Bazel kom je 15. februara pozajmljen do kraja sezone iz Monaka. Najslavniji švajcarski klub je na svom "Sent Jakob parku" savladao Lozanu 3:0 a Pavlović je odigrao svih 90 minuta i dobio žuti karton.

Strahinja Pavlović
foto: Mario Cruz

Marko Petković je odigrao 89 minuta za Honved u remiju bez golova na gostovanju Zoriju..

Filip Mladenović je odigrao celu utakmicu za Legiju, ali poljski velikan iz Varšave nije uspeo da pobedi ni nejakog fenjeraša Termalicu (0:0), pa su ostali pretposlednji.

VEZISTI

Sergej Milinković-Savić je imao ispunjenu nedelju i kao kapiten vodio Lacio u Portu u Ligi Evrope, pa u Udinama u Seriji A, oba meča po 90 minuta. Ipak, oslabljeni rismki klub (bez bolesnog Imobilea, Aćerbija i Alberta) poražen je od Porta 1:2 (SMS "požuteo"), a protiv Udinezea su odigrali 1:1.

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Dušan Tadić je po teškom vremenu kao kapiten vodio Ajaks koji je teškom mukom slavio na gostovanju Viljemu II (1:0). "Kopljanicima" predstoji duel sa Benfikom u Lisabonu u prevom meču osmine finala LŠ-a.

Nemanja Maksimović nije ulazio u igru u meču Kadiza i Hetafea (1:1).

Nemanja Gudelj je, kao i Marko Dmitrović, ostao na klupi u utakmici Espanjol - Sevilja 1:1.

Uroš Račić je za Valensiju odigrao poslednji 25 minuta utakmice sa Barselonom (1:4), kada je već bio postavljen konačan rezultat, a Pjer-Emerik Obamejang postigao het-trik za Katalonce.

Filip Kostić je bio na terenu svih 90 minuta u dresu Ajntraht Frankfurta, ali su doživeli drugi poraz zaredom bez postignutog gola. Keln je kao domaćin slavio 1:0.

Nemanja Radonjić je ušao u igru u 72. minutu duela Boavište i Benfike, a osam minuta kasnije domaći su sa dva brza gola stigli prednost lisabonskih "Orlova" koji su tako opet bacili dva boda (2:2).

Mihailo Ristić koji je inače standardan u Monpeljeu, zbog povrede je propustio gostovanje Lorijanu, ali su ga saigrači obradovali minimalnim trijumfom (1:0).

Darko Lazović je imao još jedan zapažen nastup. Odigrao je ceo meč za Veronu koja je uzela bod na "Olimpiku" protiv Rome (2:2).

Saša Lukić je takođe bio odličan u dresu Torina protiv Juventusa (1:1). Za 90 minuta na terenu zaradio je javnu opomenu u 82. minutu.

Saša Lukić, FK Torino, Juventus
foto: EPA/Ettore Griffoni

Marko Grujić je ušao u igru za Porto u 66. minutu na gostovanju Moreirenseu, ali se zadržao u njoj samo 13 minuta. Zbog dva brza žuta kartona, u 71. i 79. minutu, isključen je, ali je lider Primeire ostvario pobedu 1:0. Pre toga je odigrao prvo poluvreme protiv Lacija u Ligi Evrope (2:1).

Andrija Živković je nastupi u pune dve utakmice svog PAOK-a, ali bez učinka. Solunjani su poraženi u Ligi konferencija na gostovanju Mitjilendu (0:1), a u prvenstvu su igrali 0:0 kod AEK-a.

Veljko Birmančević se vratio takmičarskom fudbalu u stilu, nakon ne baš blistavih priprema. U kupu Švedske je za Malme postigao het-trik za samo sedam minuta - od 9. do 16! Malme je savladao GAIS 5:1.

Veljko Birmančević
foto: EPA/Andreas Hillergren

Filip Đuričić još od oktobra nije na raspolaganju treneru Sasuola zbog povrede mišića.

NAPADAČI

Dušan Vlahović je zamenjen u 74. minutu gradskog derbija protiv Torina (1:1). Napadač Juvea se nije naigrao pored sjajnog štopera gostiju, Brazilca Bremera.

Aleksandar Mitrović je propustio prvu priliku da postane rekorder Čempionšipa po broju golova u jednoj sezoni, ima ih 31. Njegov Fulam je izgubio kod kuće od Hadersfilda 1:1, a Mitar je usput "požuteo" tokom 90 minuta na terenu.

Luka Jović je presedeo na klupi Reala i poraz u Parizu od PSŽ-a (0:1) i trijumf kod kuće nad Alavesom (3:0).

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.