ČELSI NJEMU NIJE SKUP: "3 milijarde funti? Hajde da ga kupim..."
Konor MekGregor, Foto: Profimedia

novi abramovič?

ČELSI NJEMU NIJE SKUP: "3 milijarde funti? Hajde da ga kupim..."

Engleski mediji uveliko špekulišu o tome ko bi mogao biti novi vlasnik Čelsija

Objavljeno: 14:33h
Nedeljko Đukić

Irski MMA borac, kontroverzni Konor MekGregor, ponovo se našao u centru pažnje nakon objave na društvenim mrežama.

MekGregor jew to učinio nakon što se uključio u priču oko FK Čelsi. Naime, ruski oligarh Roman Abramovič objavio je juče da želi da proda londonski klub nakon skoro 20 godina.

Abramovič se našao na udaru žestokih kritika zbog rata u Ukrajini jer nije javno hteo da osudi Rusiju i potez Vladimira Putina da počne sukob sa Ukrajinom.

Zbog toga je prvo napustio čelno mesto londonskog kluba, a nakon toga je objavio da je odlučio da proda evropskog i svetskog prvaka.

Roman Abramovič
foto: EPA/Anthony Anex

Potom se Roman našao u Belorusiji gde je navodno učestvovao u pregovorima o primirju zaraćenih strana.

Jasno je da će Abramovič tražiti ogroman novac jer je od Čelsija napravio fantastičan klub. "Plavci" su pre dolaska Rusa jevrejskog porekla bili prosečan engleski klub, ali kada je stigao sa svojim novcem postali su jedan od najboljih klubova u Evropi.

Bitno je bilo i to što je to bio prvi takav "veštački" klub, koji je preko noći dobio neograničeni budžet, ali i što se tek godinama kasnije uspostavio FFP - Finansijski fer-plej. Baš zbog neravnoteže kojou su izazvali Abramovič i njegovi sledbenici.

1 / 5 Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Engleski mediji uveliko špekulišu o tome ko bi mogao biti novi vlasnik Čelsija, a u sve to uključio se MekGregor.

Irac je na Tviteru objavio skrinšot poruke s 'Vocapa' koju je poslao jednom od svojih saradnika kom je rekao da je Čelsi na prodaju, a onda mu je poručio "Hajde da ga kupimo".

Očigledno je Konor zainteresovan za kupovinu kluba sa Stamford Bridža, ali je veliko pitanje da li ima dovoljno novca da uradi. Iako je on najbogatiji sportista u 2021. godini jasno je da se ne može tek tako kupiti veliki fudbalski klub.

MekGregor je i prošle godine privukao dosta pažnje na društvenim mrežama kada je pokazao interes da kupi Mančester junajted, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Inače, Abramovič je naglasio da mu je ovo bila jedna od najtežih odluka u životu ali ida prodaja neće ići prebrzo.

- Prodaja neće ići brzo, već će ići po proceduri. Neću tražiti ništa od pozajmica. Nikada se nije radilo o novcu ili poslu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. Dao sam instrukcije svom timu da osnuje dobrotvornu fondaciju kojoj će biti doniran sav novac od prodaje. Novac će ići svim žrtvama rata u Ukrajini. To uključuje obezbeđivanje sredstava za hitne potrebe, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.