IZ ČELSIJA SE OGLASILI NOVIM SAOPŠTENJEM: Ovako vide situaciju u Ukrajini!
Fudbaleri Čelsija, Foto: EPA/Andy Rain

iznenadna (ne)popularnost

IZ ČELSIJA SE OGLASILI NOVIM SAOPŠTENJEM: Ovako vide situaciju u Ukrajini!

Ni reči o Abramoviču

Objavljeno:

Dan pošto je Roman Abramovič saopštio da se povlači iz rukovođenja klubom, FK Čelsi je izdao novo saopštenje.

Ovog puta, londonski klub je izašao u javnost kako bi osudio dešavanja u Ukrajini.

- Situacija u Ukrajini je užasna i razarajuća. Misli svih u Čelsiju su uz sve u Ukrajini. Svi iz kluba se molimo za mir - stoji u kratkom saopštenju.

Ipak, glavni fokus je na svemu što se u klubu dešava povodom vlasnika Romana Abramoviča.

Sprečen da bude u Londonu, uz svoj klub i da nastavi poslovanje, bio je primoran da povuče potez i kako je rekao u saopštenju, "poveri poslovanje Čelsijevoj dobrotvornoj organizaciji".

Abramovič u Engleskoj nije gledao nijedan Čelsijev meč otkako je ostao bez vize 2018. godine, a i pored toga što ima pasoš Izraela, nije često dolazio u London.

Nedavno je u Abu Dabiju bio na FIFA svetskom klupskom kupu gde je Čelsi osvojio i trofej klupskog prvaka sveta.

Ipak, oni koji su dobro upućeni u dešavanja u Čelsiju, veruju da je ovo potez kojim Abramovič pokušava da smanji pritisak na sve u klubu, pre svega stručni tim i igrače, jer se odavno pominje kao blizak saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vladimir Putin, Roman Abramovič
foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK /KREML

Da stvari budu čudnije, Romanova ćerka Sofija Abramovič je storijem na Instagramu pokazala da je velika protivnica Putinove vlasti u Rusiji.

Roman Abramovič je inače, jevrejskog porekla, a prvi je koji je bivšem predsedniku Rusije, Borisu Jeljcinu, za naslednika preporučio Vladimira Putina 1999. Isto tako je Putinu preporučio Dmitrija Medvedeva 2007.

Kris Hačins, biograf predsednika Rusije, odnos Putina i Abramoviča, poznatog kao "Gospodin A" u Kremlju, vidi kao odnos oca i omiljenog sina.

Sofija Abramovič, Roman Abramovič
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Iako je on više puta ponovio da je "nezavisan" od Putina, u Engelskoj ga i dalje gledaju kao oligarha koji bi mogao da snosi posledice sankcija protiv Rusije, time što bi mu bila oduzeta imovina u Britaniji.

Konačno, neki ovo vide i kao moguć korak ka prodaji Čelsija, mada je sve i dalje obavijeno velom tajne, tako tipičnom za eru Abramoviča, koji se, osim povremenim, hladnim saopštenjima, retko kada obraćao javnosti otkako je 2003. kupio akcije kluba.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.