ROMAN ABRAMOVIČ UČESTVUJE U PREGOVORIMA RUSIJE I UKRAJINE? Ruski milijarder pokušava da posreduje u okončanju rata
Roman Abramovič, Foto: EPA/Anthony Anex

PREGOVORI

ROMAN ABRAMOVIČ UČESTVUJE U PREGOVORIMA RUSIJE I UKRAJINE? Ruski milijarder pokušava da posreduje u okončanju rata

Portparol vlasnika Čelsija potvrdio je da je Romana Abramoviča kontaktirala ukrajinska strana za podršku u postizanju mirnog rešenja, i da otada pokušava da pomogne

Objavljeno:

Ruski milijarder Roman Abramovič pokušava da posreduje u mirnom okončanju rata u Ukrajini, rekao je njegov portparol, dok The Jerusalem post prenosi da se milijarder nalazi u Belorusiji na poziv Kijeva.

Rusko-izraelski milijarder se našao pod pritiskom da progovori nakon specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini, prenosi Guardian.

On se susreo sa pozivima da se, kao veliki oligarh sa "vezama sa ruskom državom", suoči sa sankcijama.

Portparol vlasnika Čelsija potvrdio je da je Romana Abramoviča kontaktirala ukrajinska strana za podršku u postizanju mirnog rešenja, i da otada pokušava da pomogne.

- S obzirom na to šta je u pitanju, molimo vas za razumevanje zašto nismo komentarisali ni situaciju kao takvu ni njegovu umešanost - rekao je njegov portaporol.

Guardian prenosi da je Abramovič dobio zahtev za pomoć od ukrajinskog filmskog producenta Aleksandra Rodnjanskog.

- Mogu da potvrdim da ukrajinska strana pokušava da pronađe nekog u Rusiji koji bi bio spreman da pomogne u pronalaženju mirnog rešenja - rekao je Rodnjanski.

1 / 6 Foto: Twitter/Belarus MFA, EPA / STEPAN FRANKO, Profimedia

The Jerusalem Post prenosi da je Abramović u Belorusiji i da asistira u pregovorima između Ukrajine i Rusije kao deo napora da se okonča trenutni sukob.

On je navodno otputovao u Belorusiju kako bi učestvovao u razgovorima.

Međutim, za sada nema zvaničnih potvrda da ruski milijarder zaista učestvuje na mirovnim pregovorima između ukrajinske i ruske delegacije.

Ambasador Ukrajine u Izraelu Jevgen Korničuk nije želeo konkretno da komentariše Abramovičevo učešće u pregovorima, ali je rekao da "cene svakoga ko može da pomogne, ako ima dovoljno uticaja".

Da podsetimo, ruski milijarder i vlasnik Čelsija obavestio je javnost da se povlači sa čela ovog londonskog kluba, te da će ubuduće o klubu voditi računa humanitarna organizacija.

Bonus video:

12:12

Milovan Drecun za Kurir o traženju Prištine da hitno pristupi članstvu NATO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.