KLOP UDARIO PO PUTINU: To je rat jednog stvarno LOŠEG ČOVEKA! (VIDEO)
Ilustracija: Jirgen Klop/Vladimir Putin, Foto: Epa/ SERGEY GUNEEV, Epa/ PETER POWELL

NEMAC O RATU

KLOP UDARIO PO PUTINU: To je rat jednog stvarno LOŠEG ČOVEKA! (VIDEO)

Moji bivši igrači verovatno su sada u ratu, ne znam tačno jesu li se svi vratili kućama - rekao je trener Liverpula

Objavljeno:

Menadžer Liverpula, Jirgen Klop, isprozivao je Vladimira Putina posle finala Karabao kupa, odnosno Liga kupa Engleske (pobedili Čelsi na penale).

Glavna tema su i dalje sukobi u Ukrajini, pa je o tome pričao i Nemac posle osvajanja trofeja.

- To mi je van svake pameti. Imam 54, skoro 55 godina i ne mogu da razumem kako jedna odrasla osoba može da dovede celi svet u takvu situaciju, posebno ljude u Ukrajini. Poznajem toliko Ukrajinaca i Rusa. Očito se ne radi o ljudima, to je rat jednog stvarno lošeg čoveka - rekao je Klop.

Jirgen Klop
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Nije se tu zaustavio.

- Moramo da pokažemo solidarnost. Kao i uvek u mračnim vremenima, potrebni su vam trenuci u kojima možete da razmišljate o nečemu. To je stvarno teško podneti, poslednja tri-četiri dana, ili kad god je počelo, svi smo stalno na telefonu. Moji bivši igrači verovatno su sada u ratu, ne znam tačno jesu li se svi vratili kućama. Izgleda da ne možemo da zaustavimo Putina, ali bar možemo da mu napravimo više problema nego što je očekivao. Možda to pomaže ljudima u Ukrajini - naveo je Klop.

Zbog rata, mnogim sportistima je ugrožena karijera:

Ruskim teniserima i teniserkama je sad ugroženo i potencijalno takmičenje, vodi se inicijativa da im se zabrani učešće na turnirima.

FIFA je odlučila da suspenduje Rusiju iz svih takmičenja do daljeg.

Međunarodna tekvondo federacija (ITF) oduzela je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu crni pojas zbog vojne operacije u Ukrajini.

Vladimir Putin
foto: Printscreen/Telegraf

I svetska džudo federacija je iz svog članstva izbacila Vladimira Putina, a novi momenat koji je privukao ogromnu pažnju desio se na takmičenju u mačevanju.

Vasilij Lomačenko, bivši svetski šampion i dvostruki osvajač zlatne medalje u boksu 2008. i 2012, odlučio je da se stavi na raspologanje vojsci u Ukrajini.

Vasilij Lomačenko
foto: EPA/Etienne Laurent, Facebook/Vitaly Grazhdan

Međunarodni olimpijski komitet je izdao saopštenje u kom poziva na izbacivanje ruskih i beloruskih sportista iz međunarodnih takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.