SRUŠEN NAM JE SAN! Oglasio se selektor Rusije posle odluke FIFA i UEFA!
Valeri Karpin, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

očekivano!

SRUŠEN NAM JE SAN! Oglasio se selektor Rusije posle odluke FIFA i UEFA!

Šteta za momke koji su sanjali da igraju na Svetskom prvenstvu 2022.

Objavljeno:

Selektor Rusije Valeri Karpin oglasio se nakon odluke FIFA da njegovoj selekciji zabrani učešće u baražu za Svetsko prvenstvo.

Iako je prvobitno FIFA odlučila da Rusija može igrati, ali bez nacionalnih obeležja, pod pritiskom fudbalskih saveza Poljske, Engleske, Švedske kao i Međunarodnog olimpijskog komiteta, ipak je promenjena odluka. Očekivano, selektor Rusije Valeri Karpin veoma je razočaran.

Fudbalska reprezentacija Rusije, Fudbalska reprezentacija Belgije
foto: Reuter/Anton Vaganov

- Reći da je stručni štab ruske reprezentacije razočaran odlukom FIFA isto je kao i da nismo rekli ništa. Naravno, očekivali smo da će se pobednik naše četvorke odrediti na fudbalskom terenu. Šteta za momke koji su sanjali da igraju na Svetskom prvenstvu 2022, a sada su izgubili ovu nadu. Nadam se da će sankcije FIFA i UEFA biti ukinute što je pre moguće i da će se ruski fudbal vratiti na međunarodnu arenu - rekao je Karpin.

Podsećamo, nakon odluke FIFA i UEFA, Evroliga je takođe suspendovala ruske klubove iz dva najjača takmičenja na Starom kontinentu. Situacija se komplikuje i u tenisu i moguće je da će brojni takmičari ostati bez prava nastupa na međunarodnoj sceni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.