STOPAMA BRAĆE KLIČKO: Olimpijski šampion rukavice zamenio za PUŠKU, umesto u ringu spreman je da KRVARI na FRONTU!
Vasilij Lomačenko, Foto: EPA/Etienne Laurent, Facebook/Vitaly Grazhdan

obukao uniformu

STOPAMA BRAĆE KLIČKO: Olimpijski šampion rukavice zamenio za PUŠKU, umesto u ringu spreman je da KRVARI na FRONTU!

Lomačenko je postao deo bataljona Belgorod-Dnjestar

Objavljeno:

Sukob u Ukrajini sve više maha uzima među sportistima, kako onima koji beže što dalje iz zemlje, preko onih koji iz protesta napuštaju Rusiju i ruske klubove, pa sve do onih koji su spremni da se ostave svog dosadašnjeg života i odu u rat.

Pisali smo o braći Kličko, gradonačelnik Kijeva Vitalij i Vladimir su odavno u diplomatskoj, a sada i oružanoj borbi sa Rusijom. A sada je još jedan bokser, i to aktivni, povukao sličan potez.

Vasilij Lomačenko, bivši svetski šampion i dvostruki osvajač zlatne medalje u boksu 2008. i 2012, odlučio je da se stavi na raspologanje vojsci u Ukrajini.

Vasilij Lomačenko
foto: EPA/Etienne Laurent

'Loma' (34) je to objavio putem svog Fejsbuk naloga na kom je objavio sliku u vojnoj uniformi, uz saopštenje da je odlučio da se pridruži defanzivnom bataljonu Ukrajine.

- Belgorod-Dnjestar teritorijalni defanzivni bataljon je formiran i naoružan - napisao je Vasilij Lomačenko u opisu uz svoju sliku.

Belgorod-Dnjestar je lučki grad na jugozapadu Ukrajine koji se nalazi uz Crno more. Kako navodi ESPN, Lomačenko je napustio svoj dom u Odesi kada je sve počelo, ali se vratio da bi bio uz svoju porodicu.

Predsednik bokserskog saveza Ukrajine, Mikola Kovaljčuk je u izjavi za ESPN rekao da je izuzetno ponosan na svoje boksere i da su to zapravo najveći šampioni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.