HANSI FLIK: Ostvarili smo cilj da se kvalifikujemo što je pre moguće, kao prva nacija!
Foto: EPA/Georgi Licovski

srećan

HANSI FLIK: Ostvarili smo cilj da se kvalifikujemo što je pre moguće, kao prva nacija!

Nemačkoj će ovo biti 20 učešće na Svetskim prvenstvima, a do sada su četiri puta bili prvaci, 1954., 1974., 1990. i 2014. godine

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Hansi Flik rekao je da je njegova selekcija ostvarila cilj da se što pre kvalifikuje na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

- Ostvarili smo cilj da se kvalifikujemo što je pre moguće. Kao prva nacija. - rekao je Flik, preneli su danas nemački mediji.

Nemačka je u ponedeljak uveče u Skoplju savladala Severnu Makedoniju sa 4:0, i tako je dva kola pre kraja kvalifikacija u Grupi J osigurala plasman na prvenstvo u Kataru.

- Bilo je malo 'divljine' u prvom poluvremenu, ali u drugom delu smo bili puno bolji i zasluženo smo došli do pobede u toj utakmici - dodao je on.

U Grupi J Nemačka ima 21 bod, drugoplasirana Rumunija ima 13 bodova, dok su na trećem i četvrtom mestu sa 12 bodova selekcije Makedonije i Jermenije.

Flik je u avgustu ove godine preuzeo mesto selektora, nakon što je sa te funkcije posle 15 godina otišao Joakim Lev.

Nemačkoj će ovo biti 20 učešće na Svetskim prvenstvima, a do sada su četiri puta bili prvaci, 1954., 1974., 1990. i 2014. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.