SELEKTOR ENGLESKE O VENGEROVOJ IDEJI: Svetsko prvenstvo na svake dve godine? To nema smisla!
Foto: EPA/Andy Rain

NE SVIĐA MU SE PREDLOG

SELEKTOR ENGLESKE O VENGEROVOJ IDEJI: Svetsko prvenstvo na svake dve godine? To nema smisla!

Sautgejt objasnio zašto negoduje predlog bivšeg trenera Arsenala

Objavljeno: 11:46h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt ističe da ideja da se Svetsko prvenstvo odigrava na svake dve godine nema smisla.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) sprovodi studiju izvodljivosti o novom kalendaru planetarnog šampionata. Proces konsultacija za promene predvodi Arsen Venger.

Legendarni menadžer Arsenala je danas šef globalnog fudbalskog razvoja u FIFA. U maju je rekao da se zalaže da se Svetsko prvenstvo igra svake dve godine, baš kao i kao Evropsko prvenstvo.

Garet Sautgejt
foto: AP

„Nisam sasvim siguran kako sada stvari stoje. Video sam neke predloge, čini mi se da rade istraživanje, ali nisam siguran koja je ideja sada. Izgleda da se konstantno menja„, rekao je Sautgejt.

„Rekao bih samo da u tom procesu treba svi da učestvuju – klubovi, nacionalni savezi… Možda bi moglo doći do izmena koje bi svima pomogle. Kada bi bilo manje ‘prozora’, a kada bi reprezentacije bile duže na okupu, to bi značilo većini. Ali trenutnu situaciju ne razumem. Ako ste igrač i propustite taj jedan mesec, koliko bi reprezentativna pauza trebalo da traje, onda uopšte nećete igrati za nacionalni tim. To nema smisla“.

Engleska u utorak dočekuje Mađarsku na ‘Vembliju’ u 20.45, u osmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.