NE ŽELIM DA PRIHVATIM BILO ŠTA: Neven Subotić slobodan pri izboru nove sredine!
Foto: Profimedia

Gde li će nastaviti karijeru

NE ŽELIM DA PRIHVATIM BILO ŠTA: Neven Subotić slobodan pri izboru nove sredine!

Nekadašnji reprezentativac Srbije već neko vreme slobodan je igrač

Objavljeno: 13:10h

Većina fudbalera top klase u 32. godini je još na vrhuncu moći, ni ne razmišljaju da će doći vreme kada će morati da okače kopačke o klin. Ta zamisao im je prilično daleko.

Ali, Neven Subotić nikada nije bio tipičan fudbaler. Uvek je i po svemu odskakao od tog narativa. Sa Borusijom Dortmund je bio prvak Nemačke, finalista Lige šampiona, a onda posle teških povreda karijera mu je krenula nezadrživo nizbrdo.

Danas, u 32. godini, usred sezone, Subotić nema klub. Poslednji mu je bio austrijski Altah, za koji je odigrao deset utakmica i sa kojim se rastao letos. Od tada je slobodan. U svakom smislu te reči. Ne pati za utakmicama, niti želi da ih igra bilo gde, po svaku cenu.

Neven Subotić
foto: EPA

“Mnogo vremena sam posvetio mojoj fondaciji. I biće uskoro nekih zanimljivih vesti što se toga tiče. Na fudbalskom terenu me trenutno manje ima. Da li sam okončao karijeru? Ne bih išao toliko daleko. Imao sam nekoliko ponuda tokom leta, ali u fudbalu sam 15 godina i znam tačno šta želim. Ako to ne nađem, ne želim da idem bilo gde, da prihvatam bilo šta. Mora da bude dobro i po mene i po klub, za trenera, za tim. Ako se neka od tih kockica ne uklapa na način da može da donese uspeh, mene to ne privlači”, objasnio je Subotić u intervjuu za nemački RBB.

Jednu od sezona u 15 godina dugoj karijeri Subotić je proveo u Union Berlinu, gde je ostavio jako dobar utisak.

“Bila je to uspešna godina, pogotovo na početku. Igrao sam sa velikim uživanjem. Imali smo neke sjajne momente, kao kada smo pobedili Dortmund. Ali, kada je došla korona, počeo je da se igra neki drugačiji fudbal. U smislu atmosfere i to nas je mnogo spustilo. Ne na tabeli koliko emotivno, jer su nas navijači nosili na početku sezone. Na kraju je, ipak, bilo uspešno”.

Osvrnuo se Subotić i sport u moderno doba, kada mnogo toga, kako tvrde, gubi smisao, jer se svodi na novac i zaradu.

“Sport sam po sebi je prelepa stvar. Ne mogu da objasnim koliko mi znači. Bez obzira na biznis, sport je za mene nešto sveto, nešto što delimo među sobom, što stvara zajednice, društvo. Ali, sport ne postoji u vakumu. Postaje sve više komercijalizovan. Uključeno je mnogo novca, od kojeg i ja zarađujem. Jasno je, međutim, da svakom novom godinom i svakim novim transferom sve postaje sve apsurdnije”, smatra Neven Subotić, nekadašnji reprezentativac Srbije za koju je odigrao 36 utakmica.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.