U TIM MARKA NIKOLIĆA STIGLO POJAČANJE IZ ČELSIJA: Cena koju je Lokomotiva spremna da plati će vas ŠOKIRATI!
Foto: Profimedia

LUKSUZNO

U TIM MARKA NIKOLIĆA STIGLO POJAČANJE IZ ČELSIJA: Cena koju je Lokomotiva spremna da plati će vas ŠOKIRATI!

Klub iz Moskve definitivno ima jedan od najvećih budžeta u Rusiji i sa ovakvim pojačanjima uz Zenit biće zasigurno glavni konkrent za osvajanje domaćeg prvenstva

Objavljeno:

Stiglo i veliko pojačanje iz Čelsija

Prelazni tok u Rusiji traje još pet dana, a moskovska Lokomotiva je danas zvanično potvrdila još jedno pojačanje.

Tim Marka Nikolića je od danas jači za vezistu Faustina Andžorina iz Čelsija. On je došao na pozajmicu s pravom otkupa za 17.000.000 funti (oko 20.000.000 evra) s tim što ruski mediji tvrde da je pitanje otkupa samo formalnost i da je direktor moskovskog kluba Ralf Rangnik već odlučio da će Lokomotiva sigurno aktivirati klauzulu na kraju sezone. Takođe, Čelsi će imati povratnu klauzulu u visini od 40.000.000 evra ako posle Lokomotivinog otkupa bude želeo da vrati talentovanog vezistu.

On dolazi iz U23 tima Čelsija iako je već debitovao i za prvi tim Plavaca. U Čelsiju je od sedme godine, prošao je sve mlađe selekcije kluba sa Stamford Bridža, a sa 18 godina je već igrao neke utakmice za prvi tim u Ligi šampiona, Premijer ligi i kup takmičenjima. Čelsi je insistirao da Andžorin sada ode na pozajmicu kako bi otkup bio proknjižen naredne sezone i kako bi klub bio u plusu pred prelazni rok sledećeg leta zbog trošenja novca na neka druga pojačanja.

Marko Nikolić
foto: Profimedia

Lokomotiva je i bez Andžorinovog transfera već potrošila 22.180.000 evra na pojačanja ovog leta. Iz Utrehta je za 6.000.000 evra stiglo krilo Hirano Ker, za istu sumu je doveden francuski vezista Aleksis Beka Beka iz Kaena, po 4.000.000 evra su plaćeni vezista Nair Tiknizjan iz CSKA i defanzivac Tin Jedvaj iz Leverkuzena, a 2.000.000 evra desni bek Maksim Nenakoh iz Ahmata. Sa unapred uračunatim otkupom Andžorina, Lokomotivin trošak u ovom prelaznom roku će se popeti na preko 42.000.000 evra što je najviše u rsukoj Premijer ligi.

Zenit je na pojačanja ovog leta potrošio nešto više od 15.000.000 evra, Spartak tek 7.500.000 evra, Rubin 14.400.000, Dinamo iz Moskve 13.500.000, a Krasnodar 27.000.000 evra, a CSKA iz Moskve samo 170.000 evra.

Lokomotivi će ovo biti najskuplji prelazni rok u istoriji kluba, a takav zaokret se može objasnitri dolaskoma Ralfa Rangnika u klub. On je mozak uzdizanja Red Bulove fudbalske imperije u Lajpcigu, Salcburgu, Brazilu, Africi, Americi i poznat je po sjajanom skautingu i osećaju za doveđenje mladih fudbalera. U Lokomotivi se nadaju nečem sličnom.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.