ZVEZDA PREŽIVELA BANJICU POSLE EVROGOLA DOMAĆINA: Spiridonovićev oproštaj uz gol?! Boaći odigrao poslednji meč!
Foto: Starsport©

Kup Srbije, 1/8 finala

ZVEZDA PREŽIVELA BANJICU POSLE EVROGOLA DOMAĆINA: Spiridonovićev oproštaj uz gol?! Boaći odigrao poslednji meč!

Crveno-beli su uspeli da preokrenu golovima Spiridonovića i Krstovića

Objavljeno: 15:37h

Crvena zvezda se plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Radom na Banjici 2:1 u poslednjoj utakmici u 2020. godini.

Iako su takoreći glavom već bili na odmoru koji ih čeka, igrač u crveno-belim dresovima su smogli snage da odigraju i ovu utakmicu i upišu trijumf te tako na najbolji mogući način zatvore izuzetno uspešnu godinu.

FK Crvena zvezda, Ričmond Boaći
foto: Starsport©

Nije bilo nimalo lako šampionu Srbije na Banjici, čak se može reći da je u pojedinim trenucima imao i sreće, jer su "građevinari", iako u problemima u Superligi, u ovom meču pokazali zube.

Uostalom stigli su prvi do vođstva u 4. minutu posle evrogola Pavla Radulovića koji je fantastičnim udarcem iz daleka ostavio nemoćnog Zorana Popovića.

Ipak, u 17. minutu agilni Spiridonović, koji je shvatio da mu je ovo poslednja prilika da se pokaže Stankoviću i da produži svoj boravak na Marakani, jer se u poslednje vreme mnogo šuška o njegovom odlasku posle samo 6 meseci, postigao je takođe lep gol za izjednačenja.

Obe ekipe su igrale otvoreno, što možda nije bilo za očekivati, ali igrači u svetlo-plavim dresovima su izgarali na terenu i nisu se povlačili pred favorizovanim protivnikom, imali nekoliko odličnih kontranapada i dobrih pruilika ali ih nisu iskoristili.

S druge strane, i pred njihovim golom je bilo drame na momente, Zvezda je takođe stvarala šanse, pokušavala da dođe do preokreta, ali nije išlo.

Ali rezervista Nikola Krstović u 60. minutu uspeva da matira golmana Rada i donese crveno-belima vođstvo, a kako se ispostavilo na kraju i pobedu i prolaz u narednu rundu.

Posle tog gola ponovo je bilo šansi na obe strane, i sreća je bila uz crveno-bele kada je stativa sprečila novi pogodak "građevinara".

Izabranici Milana Milanovića su posebno stisli Zvezdu u poslednjih 10 minuta utakmice, možda više nego ijedan tim tokom ove jeseni, bilo je tu nezgodnih situacije, poluprilika, ali Popovićeva mreža se više nije tresla, pa je meč završen 2:1.

Valjalo bi pomenuti da je ovo bio i poslednji meč koji je Ričmond Boaći odigrao u crveno-belom dresu, ukupno 101. nastup za Zvezdu, s obzirom da mu u januaru ističe ugovor i da sa njim neće biti produžena saradnja.

1 / 17 Foto: Starsport©

RAD – CRVENA ZVEZDA 1:2

(Radunović 4 - Spiridonović 17, Krstović 60)

Rad: Marković – Tučević (od 79. Tanović), Ciger, Stojsavljević, Miličković (od 57. Đorić) – Riznić (od 69. Damjanović), Busnić -Ilić (od 79. Radivojević), Gazivoda (od 69. Trifunović), Jovanović – Radunović

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Eraković, Degenek (od 46. Pankov) - Spiridonović, Sanogo, Radulović, Nikolić (od 64. Ivanić), Simić (od 64. Gajić) – Boaći, Pavkov (od 46. Krstović).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.