DEDA POTPISUJE NOVI UGOVOR: Terzić o Kangi, aerodromu i Stankoviću! Niko neće da kupi igrača od 24 godine iz Srbije
Foto: Starsport©

na temu transfera

DEDA POTPISUJE NOVI UGOVOR: Terzić o Kangi, aerodromu i Stankoviću! Niko neće da kupi igrača od 24 godine iz Srbije

Generalni direktor šampiona Srbije kaže da strani klubovi žele da kupuju samo mlade igrače i da ih zato prodaju

Objavljeno:

Crvena zvezda će u petak protiv Rada zaokružiti sjajnu 2020. godinu, čiji su kraj ipak umrljali sukobi unutar tima.

Poslednjih dana u centru pažnje je sukob trenera Dejana Stankovića i veznog igrača Gelora Kange, a na tu temu je govorio i Zvezdan Terzić u svojevrsnom sumiranju godine na izmaku zajedno sa novinarima.

- Mrkela je istakao da se te stvari dešavaju u Evropi, dođe do nesporazuma i žaru borbe da klub bude što bolji. Ne krijemo nesporazum između šefa i Kange, klub će uvek biti na strani trenera. Mora da postoji disciplinski pravilnik, on će biti kažnjen. Ali ostaje u Zvezdi ima još dve i po godine - rekao je Terzić.

Dejan Stanković, Gelor Kanga
foto: Starsport©

Kanga je pre samo nekoliko dana pažnju privukao nepristojnim ponašanjem na stadionu, ali će biti kažnjen samo zbog sukoba sa trenerom.

- On neće biti kažnjen za aerodrom, oni su krenuli sami da mu otvaraju torbu i nisu ni oni smeli tako da se ponesu. Ali ni on kao sportista Crvene zvezde ne sme tako da se ponaša, ne sme da bude u fokusu negativnih dešavanja i to mu je jasno rečeno.

Zvezda je uprkos ogromnim prihodima iz Evrope prethodnih sezona opet redovno prodavala svoje mlade fudbalere.

- Svi pratimo forume i društvene mreže, zašto prodajemo mlade. Moramo biti svesni da evro tržište ceni samo mlade. Kao talente. Retko ko će platiti igrača koji ima više od 24 godine. Njihova percepcija je ako je kvalitetan, šta će u Srbiji sa 24 godine. Oni hoće da plate samo mlade i moramo tako da funkcionišemo. Zvezda najviše prihoduje od transfera, a to ne može sa starijima od 24, 25 godina. Ako zakasnimo u prodaji, cena može samo da padne. A dobro poznajemo tržište. Igrači u tim starijim godinama mogu samo na istok, u Aziju.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Terzić najavljuje od januara u prvom timu Zvezde desetoricu igrača iz omladinske škole.

- Zvezda je promovisala sedmoricu igrača omladinske škole i jednom su svi bili na terenu. Posebno smo zadovoljni da je Deki prepoznao šta je prioritet Crvene zvezde. Ako hoćemo mir u svlačionici, redovne plate, moramo da forsiramo mlade. Moramo da imamo balans igrača koji imaju kvalitet, osvajaju trofeje i mlade koji donose vrednost. Velja, Njegoš, Gavrić, Eraković, Radulović, Krstović, mali Lazetić.. Od januara očekujem trojicu. Odada, Nikola Stanković i Bačvanin koji su stasali u Grafičaru - rekao je Terzić.

- Imaćemo desetoricu mladih igrača i na njima je da se izdvoje kvalitetom i posvećenošu da se izbore za minutažu. A Zvezda ima ogromno bogatstvo u tim mladima. Pokupili smo sve što vredi u Srbiji i doveli u omladinsku školu. Mislim da niko od tih deset igrača neće napustiti klub u zimskom prelaznom roku. Mislim da smo zatvorili konstrukciju do leta i niko ne ide od mladih, ali opet, pravim odstupnicu jer tržište uvek diktira. Očekujem punu afirmaciju na proleće, imaće više na vrednosti, nisu ni napredovali mnogo zbog koronavirusa.

FK Crvena zvezda, OFK Bačka, Nemanja Milunović
foto: Starsport©

Ipak, direktor najavljuje i prodaju na zimu.

- Moguće je da odu stariji igrači, živimo od transfera, ali neka zvezdaška javnost mirno spava, dovodimo godinama bolje, kako ko ode. Ako bude odlazaka, naša skauting služba radi svoj posao. Imamo spremne zamene. Milunović potpisuje novi ugovor. Zovu ga Deda ili Profesor, ali on je prava ličnost na mečevima i treningu - zaključio je Terzić.

(Espreso.co.rs / b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.