STANKOVIĆ LANSIRA NOVOG VIDIĆA: Najveći dan u karijeri mladog fudbalera - prilika koja se dobija jednom u životu!
Foto: FK Crvena zvezda

163. VEČITI DERBI

STANKOVIĆ LANSIRA NOVOG VIDIĆA: Najveći dan u karijeri mladog fudbalera - prilika koja se dobija jednom u životu!

Podsetimo, Crvena zvezda je poslednji put savladala Partizan u aprilu 2019. godine

Objavljeno: 20:36h
Nikola Husein

Ostalo je manje od 20 sati do još jednog Večitog derbija, a Dejan Stanković sprema veliko iznenađenje u starnoj postavi.

Potpuno niotkuda - Strahinja Eraković će po svemu sudeći zauzeti mesto u prvih 11 na sutrašnjem meču u Humskoj.

Dugo se lomio trofejni fudbaler kakvu "zamku" da napravi večitom rivalu i na kraju došao do rešenja. Mladi igrač će poći putem Nemanje Vidića sa kojim ga porede još od malih nogu.

Stameni defanzivac bujne kose godinama obitavao oko prvog tima, prošao nekoliko priprema sa prvim timom, odlazio na pozajmice i vraćao se, a sada je čini se došlo njegovo vreme. Vreme da zablista i pokaže da nije džabe proglašavan najtalentovanijim igračem generacije 2001.

foto: FK Crvena zvezda

Nakon svega četiri meča u prvom timu i 239 odigranih minuta, uslediće njegov prijemni ispit za upis na akademiju zrelosti.

Teško da se i sam Eraković nadao ovome na samom početku sezone, kada je nakon meča protiv Pazara "stavljen na čekanje", ali znao je Stanković šta radi od samog početka.

Nije ni mladi štoper "pao sa Marsa" da ne zna veličinu i sve ono što donosi Večiti derbi, odigrao ih je dosta u omladinskoj kategoriji i tu je u prednosti na odnosu na fudbalere koji pre dolaska na Marakanu nisu iskusili taj meč.

Njegov parnjak ispred Milana Borjana trebalo bi da bude Miloš Degenek, koji se baš i nije proslavio na nekoliko poslednjih mečeva sa Partizanom - a navijačima srpskog šampiona sve jače odzvanja u ušima činjenica da na četiri prethodna meča nisu postigli pogodak.

foto: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Crvena zvezda je poslednji put savladala Partizan u aprilu 2019. godine, a ako gledamo jesenji deo šampionata, sada već davne 2015. je prethodni put odnela pobedu.

Eraković nema čega da se plaši, dobio je šansu kakvu retko ko dobije. Može samo da bude privilegovan da je baš on odabran za ovakav duel.

Samo on među hiljadu mališana koji ispred zgrade u pocepanim patikama šutiraju izlizanu loptu i maštaju da jednog dana budu baš tamo, gde će on biti sutra predveče - na Večitom derbiju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.