FALĆINELI ZA ESPRESO.CO.RS: Pričao sam sa Mihajlovićem, cela Italija zna za utakmice Zvezde i Partizana!
Dijego Falčineli, Foto: Starsport©

ITALIJAN PRED DEBI U SVETKOVINI SRPSKOG FUDBALA

FALĆINELI ZA ESPRESO.CO.RS: Pričao sam sa Mihajlovićem, cela Italija zna za utakmice Zvezde i Partizana!

Zvezda nije postigla gol u prethodna četiri meča - mnogi upravo Dijega Falćinelija vide kao igrača koji će da reši meč

Objavljeno:
Nikola Husein

Dijego Falćineli je ovog leta prešao u redove Crvene zvezde, od tragičara iz penal serije sa Omonijom polako postaje najveća uzdanica navijača svog kluba, a došlo je vreme da odigra i svoj prvi Večiti derbi.

U nedelju od 17 časova u Humskoj će debitovati protiv Partizana, a tim povodom mi smo ga kontaktirali i popričali sa njim o očekivanjima, kao i o činjenicama koje već zna o samoj "svetkovini srpskog fudbala".

Nov si u klubu, koliko si upoznat sa Večitim derbijem i celom atmosferom uoči tog meča?

- Čuo sam za mečeve Zvezde i Partizana još dok sam bio u Italiji, poznat je to derbi. Naravno, sada mi igrači iz prve ruke prenose utiske i jedva čekam da zaigram.

Da li ti je Siniša Mihajlović pričao o ovoj utakmici i kako se pripremaš pred važne mečeve?

- Ne mogu da se setim da li smo konkretno o derbiju pričali, ali znam da je Mihajlović igrao za Crvenu zvezdu, kao i što mi je poznato da je Večiti derbi najveća utakmica u srpskom fudbalu. Imam neku svoju rutinu što se tiče pripreme, ne bih da otkrivam detaljno, za sada me služi.

Zvezda nije postigla gol u prethodna četiri meča - mnogi upravo tebe vide kao igrača koji će da reši meč, da li si spreman za najveći meč srpskog fudbala?

- Uvek sam spreman da postižem golove. Što je važnija utakmica, to sam sve više "gladan" da se upišem u strelce. Ipak, nisam jedini koji može pogotkom da reši utakmicu, zaista imamo fenomenalan tim. Potrudiću se da dam sve od sebe i naravno da mi je timski uspeh iznad lične statistike. Najvažnije je da ostvarimo pozitivan rezultat, a to ko će da pogodi mrežu rivala je sekundarno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.