MILOŠ JOJIĆ ZA ESPRESO.CO.RS PRED VEČITI DERBI: Imamo jedan veliki hendikep, ali igramo za svakog Grobara! (VIDEO)
Miloš Jojić, Foto: Starsport©

INTERVJU PRED DUEL SA ZVEZDOM

MILOŠ JOJIĆ ZA ESPRESO.CO.RS PRED VEČITI DERBI: Imamo jedan veliki hendikep, ali igramo za svakog Grobara! (VIDEO)

U nedelju se od 17 časova u Humskoj igra 163. Večiti derbi Partizana i Crvene zvezde, a najveće pojačanje crno-belih odvojilo je deo svog vremena kako bi za naš portal najavilo ovu svetkovinu srpskog fudbala

Objavljeno: 09:59h
Aleksa Radosavljević

Miloš Jojić je novi/stari fudbaler Partizana, pošto je krajem ovog letnjeg prelaznog roka ponovo potpisao sa klubom iz Humske.

Prvi meč posle ove duže pauze biće onaj sa Crvenom zvezdom, zbog čega smo mi kontaktirali junaka 144. svetkovine srpskog fudbala, kada je postigao onaj legendarni gol iz slobodnjaka preko Bobana Bajkovića. Taj gol doneo je crno-belima titulu!

Kad se pomene Večiti derbi i tvoje ime, svi se sećaju onog gola. Kako se sada osećaš kada se toga prisetiš i smatraš li da možeš da ponoviš takvu neku bravuru i ovoga puta?

- Svaki igrač Partizana ima inspiraciju za Večiti derbi. Tu nije potrebna dodatna motivacija niti da vam bilo ko kaže, ovo je sada važna utakmica. Nas tome uče od malena, za to se živi u bilo kojoj od selekcija Partizana. Istina je da se možda oseća drugačija energija na treningu te nedelje, ali to je nešto prirodno. Što se tiče mene lično, možda tada nisam ni bio svestan toliko tog gola iako je odlučio za titulu, koliko svih ovih godina kada mi 18. maja navijači šalju poruke. Kada ste u Partizanu jedna utakmica ne čini čuda, već kontinuitet. Važna je naravno pobeda u derbiju, ali da biste bili kvalitetan igrač to morate da pokažete i u svakoj drugoj utakmici. Pobeda u derbiju je uvek inspiracija bez obzira da li ste bodovno u plusu ili minusu. Mi želimo pobedu kao i uvek!

Situacija pred taj derbi na tabeli bila je daleko bolja po Partizan nego ova sadašnja, doneo si titulu svom klubu, a sada je u pitanju borba za "goli život" kada je trofej Superlige u pitanju. Kakvo je samopouzdanje tebe i tvojih saigrača?

- Ovo će biti dobra priča. Potrebno je vreme da se skockaju još neke stvari, uigraju igrači, da šef sprovede svoju zamisao do kraja... Tek smo počeli, znam da je velika razlika, ali u fudbalu je sve dostižno i moguće. Ovde se radi svaki dan jako, kako bi se napravio tim koji će vratiti titulu tamo gde je mesto. Svi imamo veliku želju i jako radimo da sa takvim stvarima ne može uspeh da izostane. Nas zanima i ono posle derbija, svaka nova utakmica, svaki bod... Da vratimo Partizan tamo gde pripada.

Kako se osećaš povodom toga što će ovo biti tek drugi derbi u istoriji koji se igra bez publike? Nedostaju li ti Grobari?

- Veliki hendikep za nas je što imamo domaćinstvo, a igra se bez navijača. Kad zagrmi u Humskoj ne postoji ništa šta može da zaustavi tu energiju. Ali neka nam preko malih ekrana prenesu sve i nose nas tako do pobede! Igramo za svakog Grobara - dodao je Jojić za Espreso.co.rs.

Posle poraza od Borca i Budućnosti u ABA ligi, pa Uniksa u Evrokupu, Partizan večeras (21.00) ide na „neprijateljsku teritoriju“ u Železnik gde ga čeka FMP. Ako izgube, crno-beli će imati skor 0-3 i svoj najgori start otkad postoji ABA liga. Kvota na Partizan je 1,35, a kec na FMP je 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za FMP - Partizan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.