A UPOZORIO IH JE: MITROVIĆ JE VO! Dok smo mi STRAHOVALI od Holanda, ovako je Norvežanin opisao srpsku GOL-MAŠINU!
Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©

sad valjda znaju

A UPOZORIO IH JE: MITROVIĆ JE VO! Dok smo mi STRAHOVALI od Holanda, ovako je Norvežanin opisao srpsku GOL-MAŠINU!

Mora da pobedi po svaku cenu. Kao da svaki put ide u rat. Kad uđe u duel, udara - posebno se Stefan divi mentalitetu napadača Srbije

Objavljeno: 12:16h

Fudbalska reprezentacija Srbije je naciji donela drugu veliku radost posle direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Aleksandar Mitrović je ponovo bio junak sjajnog trijumfa u gostima, a domaćin Norveška je tako doživela drugi bolan poraz kod kuće od Srbije, nakon polufinala baraža za EURO 2020. Ali, i tad su bili upozoreni na srpskog golgetera.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Aleksandar Mitrović
foto: EPA/Frederik Varfjell

Bivši saigrač Mitrovića u Fulamu i vezista norveške selekcije, Stefan Johansen, opomenuo je tada zemljake da iako se Srbi plaše Erlinga Holanda i još nekolicine "Vikinga", da bi i oni trebalo dobro da se pripaze popularnog Mitrogola, koga on više nego dobro poznaje.

- Ako treba da ga opišem u jednoj reči: vo! - kroz smeh je pričao Johansen za medije u Norveškoj:

A, onda su počele pohvale na račun Srbina:

- Ekstremno je jak. Pride je i veoma dobar egzekutor. Tip je golgetera koji je uvek tamo gde je lopta… Njega ne smemo da ispustimo.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Aleksandar Mitrović
foto: EPA/Frederik Varfjell

Međutim, nije samo fizička moć to što odvaja Mitrovića od drugih. Ratnički mentalitet ljudi sa Balkana takođe je zapao za oko Johansenu.

- Njegov mentalitet je nešto što mi se posebno dopada. Mora da pobedi po svaku cenu. Kao da svaki put ide u rat. Kad uđe u duel, udara. Svaki meč je kao bitka. Nekad to može da bude i dobro i loše, kao i sve na Balkanu, ali on je prosto takav tip.

Stefan Johansen
foto: EPA/Tore Meek

Dodao je Johanson da je već nekoliko puta razgovarao sa Mitrovićem o tadašnjem baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, naravno i o samom Holandu.

- Mislim da je, kao kolega, i Mitro impresioniran Erlingom. Ali nije on jedini radoznao. Mnogi pitaju. Mada mnogi ni ne znaju da je iz Norveške, a oduševljeni su njime - otkriva Johansen.

Erling Haland, Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia, EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL, EPA-EFE/Christopher Neundorf

"Orlovi" su osvajanjem grupe B4 Lige naciji izborili ulazak u elitnu A diviziju ovog takmičenja, osigurali drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za EURO 2024, ali i skok na FIFA rang listi.

Mitrogol je ubitačan već godinu dana, a u Oslu je do jubilarnog 50. gola u dresu nacionalnog tima stigao znatno brže od Ronalda i Mesija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.