"ORLOVI" VLADAJU STATISTIKOM LIGE NACIJA: Mitrović najbolji STRELAC, Tadić ASISTENT, a jedan igrač je pravi HIT!
Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić, Foto: Starsport©

dominacija

"ORLOVI" VLADAJU STATISTIKOM LIGE NACIJA: Mitrović najbolji STRELAC, Tadić ASISTENT, a jedan igrač je pravi HIT!

I iz ovih statističkih podataka, jasno je da Srbija ima fenomenalan napadački potencijal, ali i selektora koji ga koristi na pravi način

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije je bez sumnje jedna od selekcija koje su obeležile grupnu fazu Lige nacija, ali se i među igračima izdvajaju "Orlovi" Dragana Stojkovića Piksija.

U kategoriji strelaca najbolji su Erling Holand i Aleksandar Mitrović sa po šest pogodaka, s tim da je Norvežanin na prvom mestu jer ima i jednu asistenciju. Sa druge strane, Mitrogol ima najbolji učinak u broju golova po 90 minuta igre, čak 1.28. Uputili su isti broj šuteva na gol, po 17.

Aleksandar Mitrović, Statistika Lige nacija
foto: Printscreen/bbc.com

I ovo ne važi samo za B diviziju u kojoj su nastupali već za sva četiri ranga Lige nacija. Zanimljivo, najbolji procenat realizacije šansi ima Henri Anier iz Estonije koji je četiri puta šutnuo na gol rivala i dao isto toliko golova!

A baš u ovom drugom najvrednijem segmentu, asistencijama, najbolji je Dušan Tadić koji je upisao četiri. Zajedno sa Dejanom Kuluševskim iz Švedske, stvorio je i najveći broj gol šansi - 11.

Dušan Tadić, Statistika Lige nacija
foto: Printscreen/bbc.com

U svakom slučaju, i iz ovih statističkih podataka, jasno je da Srbija ima fenomenalan napadački potencijal, ali i selektora koji ga koristi na pravi način.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.