RONALDO I MESI, SKLONITE SE, MITROVIĆ JE 'TATA' ZA VAS! Napadač Srbije je u OVOME oduvao bogove fudbala!
Lionel Mesi, Aleksandar Mitrović, Kristijano Ronaldo (ilustracija), Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, Profimedia, EPA/Peter Powell

mašina

RONALDO I MESI, SKLONITE SE, MITROVIĆ JE 'TATA' ZA VAS! Napadač Srbije je u OVOME oduvao bogove fudbala!

Neko će reći, i to sa Srbijom je Mitrović došao do ovog poduhvata...

Objavljeno: 08:09h

Aleksandar Mitrović je zvanično bio neizvestan za duel sa Norveškom u Oslu, ali niko nije ni sumnjao da će zbog udarca dobijenog protiv Švedske propustiti meč odluke "Orlova" u Ligi nacija. Ne znajući njegov karakter.

A na terenu se opet borio kao lav sa protivnicima, ali i još jednom zatresao mrežu. Kad igra "Mitrogol" to je praktično sigurna stvar. Bez obzira da li u Fulamu ili ekipi Srbije, bivši napadač Partizana rešeta.

1 / 5 Foto: EPA/Fredrik Varfjell

A u kakvoj formi je od starta sezone, ali i poslednjih godinu dana, pokazuje statistika: postigao je 10 golova u devet utakmica u ubitačnoj Premijer ligi, a ne igra u timu ni približno jakom kao što je Mančester siti Erlinga Holanda.

Još impresivniji je podatak da je Mitar na poslednjih 62 utakmice za klub i reprezentaciju imao 58 golova i sedam asistencija!

Ali, ono što je apsolutno za divljenje smo sačuvali za kraj. Aleksandar Mitrović je u utorak veče stigao do svog jubilartnog 50. gola za Srbiju, a za to mu je bilo potrebno samo 76 mečeva u nacionalnom dresu.

Poređenja radi, najveći golgeteri ovog veka i za mnoge najbolji fudbaleri u istoriji, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, do iste brojke su stigli sa mnogo više utakmica u dresovima moćnih Argentine, odnosno Portugala. Mesi posle 107 nastupa, a Ronaldo posle 114.

Neko će reći, i to sa Srbijom je Mitrović došao do ovog poduhvata. Da, ali ovakva Srbija ne deluje ništa slabije od pomenutih, ili bilo kojih drugih svetskih giganata, a Mitrogol uza sebe ima igrače poput Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića, Filipa Kostića... Uostalom, to su pokazali baš protiv Portugala u Lisabonu. Utišan je Ronaldo, sada i Holand.

Kako Mitrović sam reče, sada smo mi ekipa protiv koje drugi ne žele da igraju. A on može da nastavi da juri brojke Lea i Kristijana. Ma, kako igra, može sve.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.