PIKSI SE OKREĆE NORVEŠKOJ I SAVRŠENO JE MIRAN: Ako su bolji neka nas pobede, ali... Setite se Portugala! (VIDEO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

to je tim koji želi

PIKSI SE OKREĆE NORVEŠKOJ I SAVRŠENO JE MIRAN: Ako su bolji neka nas pobede, ali... Setite se Portugala! (VIDEO)

Iako smo imali minus, to nije ništa promenilo u našem shvatanju i onome što treba da radimo - prezadovoljan je Stojković

Objavljeno: 00:29h

Fudbalska reprezentacija Srbije sjajnom igrom je ubedljivo porazila Švedsku (4:1) u Beogradu u pretposlednjem kolu grupe B4 Lige nacija i zasela na prvo mesto pred odlučujući duel u Oslu sa Norveškom.

Selektor Dragan Stojković bio je, logično, vrlo zadovoljan partijom svojih izabranika pred decom do 14 godina koja su opet napravila sjajnu atmosferu i donela sreću "Orlovima".

- Meni očigledno nije teško da vodim tim, mislim da smo zaslužili ovu pobedu, igrali smo daleko bolje od Švedske, igrali smo puno bolje, jedno prelepo veče za nas, za našu mladost na tribinama, nadam se da će im ova utakmica ostati u lepom sećanju. Tema sastanka danas, jedna od tačaka, je da sam igračima rekao da imamo veliku odgovornost večeras zbog te dece na tribinama. Da moramo da uradimo sve da ih kući pošaljemo srećne i da ovu utakmicu pamte kao prelepu uspomenu. Ostvarili smo cilj, okrećemo se dalje - izjavio je Piksi.

- Video sam kompaktnost u igri, ta neka filozofija koju gledamo iz utakmice u utakmicu, iako smo imali minus, to nije ništa promenilo u našem shvatanju i onome što treba da radimo. U tehničkom i svakom smislu su momci odigrali sjajnu utakmicu, sa puno šansi, golova, to je fudbal kakav ja želim da vidim.

Sledi u poslednjem kolu okršaj za prvo mesto sa Norveškom u Oslu gde je Srbiji zbog poraza u Beogradu neophodna pobeda. "Vikinzi" su bez kapitena Martina Edegora neočekivano poraženi u Ljubljani.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Znali smo za taj rezultat, ali to ništa nije promenilo za ovaj meč večeras.Svaka utakmica je različita, ali mi sigurno nećemo menjati nešto posebno, niti ima razloga za to. Ako su bolji, neka nas pobede, ali ćemo ih staviti na muke. Biće to mini-finale, mi smo navikli da igramo te utakmice, setite se Portugala, bićemo spremni i očekujem dobru predstavu Srbije - poručio je Piksi.

Ima li plan kako da zaustavi Erlinga Holanda?

Erling Holand
foto: EPA/Beate Oma Dahle

- Ono u Beogradu je bilo sto šansi i nismo dali gol. U principu znamo Norvežane, ali neće im biti lako. Kako zaustaviti Holanda? Ja ne igram, to ćete pitati ove igrače koji budu igrali. Da igram, ja bih ti rekao. Moraš da budeš obazriv, da držiš koncentraciju, igrač je moćnih kvaliteta. Učinićemo sve da timskom igrom ga zaustavimo i neutrališemo.

O igri odbrane u kojoj je bilo dosta odbrana i jedan debitant.

- U odbrani smo dobro igrali. Babić je zrelo odigrao utakmicu, u tom defanzivnom smislu je uradio sve na odličan način.

Srđan Babić, Stefan Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

O saradnji Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića u napadu.

- Još jednom, mislim da se oni mnogo žrtvuju za tim i mogu da igraju zajedno. Mitrović je dao tri gola, a na drugoj strani, Vlahović je igrao briljantno bez datog gola. Ali to nije toliko važno za mene, jer su njegove kretnje i stil igre na vrlo visokom nivou. Oni se dobro razumeju i jako su opasni za protivnika u svakom trenutku.

Saša Lukić je još jednu zapaženu partiju krunisao divnim golom.

- Ovo sve što se dešava sa njim i ovaj prelep gol. To sam znao. Znao sam da on poseduje fantastične kvalitete kao fudbaler i kao jedan ozbiljan momak. Puno poverenja imam u njega i njegovu igru, u njegovu fudbalsku inteligenciju. A ovo što se večeras desilo je jedna fudbalska disertacija. To je zaista nešto fenomenalno kad postignete takav prelep gol. To ne može svako i drago mi je zbog njega da se upisao u strelce. Ali bez obzira da li je dao gol, odigrao je doktorski i nije mu prvi put - rekao je Piksi.

Saša Lukić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pitali su Stojkovića o čemu je razmišljao u finišu utakmice gledajući svoje izabranike.

- Da svira kraj, da skrati više taj lep osećaj. Ne gledam previše rezultat, nego gledam šta se dešava na terenu i gledam da li neke principe igre koristimo kako treba, da li se ponašamo profesionalno i po dogovoru. Onda donosite neke odluke, kada vidite da nešto nije u redu. Generalno, video sam od starta da ćemo dominirati, da če imati posed lopte dovoljno da ih stavimo na muke i da će im biti teško da se odbrane.

Mitrović je izašao je iz igre u 72. minutu pomalo hramljući posle grubog starta Nilson-Lindelefa. Navijače Srbije je zabrinula i slika sa klupe kako drži led na nozi, ali je sam posle meča poslao ohrabrujuću poruku.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- On je dobio jedan udarac i sad ne znam u kom je stanju. Mislim Lindelef da je to uradio. Da je mene udario, rekao bih vam kako se osećam. U ovom trenutku ne znam kako je on. S obzirom na to da znam kakav je Mitrović, ne verujem da će propustiti utakmicu u Norveškoj pa makar imao i bolove. On daje sebe 100% i nadam se da nije ništa ozbiljno. Videćemo, imamo još par dana, da vidimo tačno stanje. Nezgodan udarac, ali dobro. Moraju i da ga tuku malo, dao im je tri gola, ne može bez toga.

Zadovoljan je Piksi i partijom Vlahovića iako nije iskoristio nekoliko prilika da je kruniše golom.

- Vlahović recimo danas nije postigao gol, ali je odigrao kao zmaj. Ja to kao trener tako vidim. Toliko dobrih primanja, proigravanja, ulazaka u šesnaesterac, uz to i asistencija. To je fascinantno, ta kretnja i želja da se pomogne timu. Mislim da svaki trener da ima takvog igrača, sa tom vrstom igre i angažovanja, mora biti zadovoljan. A ja jesam, bez obzira da li je dao gol.

Dušan Vlahović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Hoće li biti novih promena u sastavu za Norvešku?

- Videćemo, sve zavisi od stanja u kom se igrači nalaze. Neki dan sam rekao da moram da vidim 2-3 igrača kako će spavati. Tu sam i na Veljkovića mislio i nije se lepo probudio i zato je ostao van tima. Mislim, postoje ti mali problemi koje moramo da rešavamo sa doktorima i fizioterapeutima. Ali, Bože moj. Za tri dana je utakmica, pa ćemo videti u kakvom su stanju svi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.