RAPSODIJA "ORLOVA" ZA PRVO MESTO: Het-trik čudesnog Mitrovića i "lepotica" Lukića RAZGALILI dečurliju na Marakani!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

liga nacija

RAPSODIJA "ORLOVA" ZA PRVO MESTO: Het-trik čudesnog Mitrovića i "lepotica" Lukića RAZGALILI dečurliju na Marakani!

Tekstualni komentar utakmice mogli ste pratiti uživo na blogu Espresa

Objavljeno: 23:12h

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekala je večeras Švedsku na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u utakmici 5. kola grupe B4 Lige nacija i sjajnom igrom ubedljivo porazila "plavožute" - 4:1 (2:1).

Uoči meča su stigle odlične vesti za "Orlove" jer je lider grupe, Norveška, neočekivano poražena od Slovenije u Stožicama posle preokreta 1:2 (1:0).

Tako je Srbija dobila i iskoristila priliku da pobedom nad "Tri krune" preuzme prvo mesto, ali i u tom slučaju nam je potrebna pobeda u Oslu u utorak jer u slučaju istog bodova poredak odlučuje bolji međusobni skor, a poraženi smo od Norvežana u Beogradu.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Fudbaleri Srbije su od starta krenuli napadački, stvorili su nekoliko solidnih priliku, a izvrsnu je propustio Živković u 14. minutu. Već u 15. Šveđani su nas kaznili.

Forsberg je proigrao Kuluševskog a ovaj sjajno prebacio do Klasona koji je ostavljen sam. Lako je prebacio Vanju Milinković-Savića.

Ali, nisu poklekli "Orlovi"! već su brzo odgovorili. Živković je u 18. minutu odlično centrirao sa desne strane, a Mitrović u svom stilu glavom poslao loptu u suprotni ugao i prebacio Olsena.

U 22. i 33. minutu Vlahović je propustio dve dobre šanse posle proigravanja Tadića i Sergeja Milinković-Savića, ali u 45., taman kad je opao tempo, opet Mitrogol! Tadić je izveo korner, a napadač Fulama sjajno skočio i opet poslao loptu u suprotni ugao za preokret.

1 / 8 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Na samom startu nastavka, maestralna akcija "Orlova": Sergej je pronašao Tadića, ovaj na desnoj strani Vlahovića, a Dušan potom kroz noge rivala provukao loptu do Mitrovića koji je kompletirao het-trik! Linijski sudija je signalizirao ofsajd, ali posle provere u VAR sobi gol je priznat - 3:1

Mitrogol je tako kompletirao het-trik i postigao svoj 49. gol u 75 nastupa za Srbiju, a najlepši gol je ipak delo Saše Lukića koji je u 70. minutu ostao sam na ivici kaznenog prostora pa naciljao i levicom smestio loptu u suprotni, gornji desni ugao gola nemoćnog Olsena.

Saša Lukić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Srbija je sada prva na tabeli sa boljom gol-razlikom od "Vikinga" kojima gostuje u utorak takođe od 20.45. Dakle, ipak će bitri potrebna pobeda i u Oslu za prvo mesto i plasman u A grupu Lige nacija, ali i plej-of za Evropsko prvenstvo.

Podsetimo, zbog suspenzije večeras nije bilo uobičajene publike na tribinama, dozvoljen je ulaz samo deci do 14 godina. Ali, dečurlija je opet napravila sjajnu atmosferu, a kad su oni tu, "Orlovi" pobeđuju, a ispada nema.

1 / 5 Foto: Starsport©

Selektor Dragan Stojković Piksi, kako je i nagovestio na konferenicji za medije u petak, u napad je uvrstio i Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića i igra sa tri štopera, mada su neki od njih neočekivani. Debitant u startnoj postavi za ovaj meč bio je Srđan Babić. Povređen je Nikola Milenković, dok se i Nemanja Gudelj juče vratio kući.

II POLUVREME

90+3. minut - kraj utakmice.

90. minut - Jović je ušao umesto Vlahovića.

82. minut - konačno je imao posla Vanja Milinković-Savić, ali lako je ukrotio "žabicu" Elange. Tadić je predao traku sergeju, a zamenio ga je mladi Stefan Mitrović. Ivan Ilić je ušao umesto Kostića.

72. minut - Mitrović je uz ovacije dečurlije napustio teren pomalo hramljući posle grubog faula Lindelefa. Zamenio ga je Račić.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

70. minut - GOOOLČINA! - Lukić je ostao sam na ivici kaznenog prostora pa naciljao i levicom smestio loptu u suprotni, gornji desni ugao gola nemoćnog Olsena - 4:1!

68. minut - javna opomena za SMS-a.

64. minut - umirila se igra, ali su naši opasniji. Kvaison i Elanga su zamenili Gjokeresa i Klaesona.

50. minut - GOOOL - maestralna akcija "Orlvoa", Sergej je pronašao Tadića, ovaj na desnoj strani Vlahovića, a Dušan potom kroz noge rivala provukao loptu do Mitrovića koji je kompletirao het-trik! Linijski sudija je signalizirao ofsajd, ali posle provere u VAR sobi gol je priznat - 3:1!

46. minut - Lazović je zamenio Živkvoića, a Olson Kajustea.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

I POLUVREME

45+1. minut - kraj prvog poluvremena.

45. minut - GOOOL - opao je tempo, a onda opet Mitrogol! Tadić je izveo korner, a napadač Fulama sjajno skočio i opet poslao loptu u suprotni ugao za preokret - 2:1!

33. minut - nova odlična prilika za "Orlove"! Sergej je briljantno provukao loptu za Vlahovića iskosa po levoj strani, umesto nisikm šutem u suprotan ugao, napadač Juventusa je podigao loptu pa je Olsen prilično lako odbranio. Vratila se lopta Vlahoviću, nesebično je dodao do Tadića, ali je njegov šut bio mlak i Olsen je uhvatio "živu loptu".

24. minut - žuti karton za Živkovića.

22. minut - sjajna prilika za Vlohovića posle fantastičnog prodora i centriranja Kostića. Slabo je zahvatio loptu, šteta, već smo mogli da preokrenemo...

18. minut - GOOOL - Živković je odlično centrirao sa desne strane, a Mitrović u svom stilu glavom poslao loptu u suprotni ugao i prebacio Olsena -1:1!

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

15. minut - GOL - odmah su nas Šveđani kaznili, Forsberg je proigrao Kuluševskog a ovaj sjajno prebacio do Klasona koji je ostavljen sam. Lako je prebacio Vanju - 0:1!

14. minut - Tadić je odlično centrirao sa desne strane, golman je kasnio na drugu stativu, ali je Živković slabijom desnom nogom prebacio gol...

8. minut - Hien je faulom zaustavio Vlahovića sa leđa i dobio je žuti karton.

5. minut - dobar centaršut sa leve strane, Vlahović je pokušao glavom, Mitrović je zatim malo zakasnio na loptu na drugoj stativi, a potom se Tadić aktivirao iz ofsajda.

SASTAVI:

Srbija (3-5-2): V. Milinković-Savić - Mašović, S. Mitrović, Babić - Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić, Tadić - Vlahović, A. Mitrović

Rezerve: Dmitrović, M. Ilić, Pavlović, Mladenović, Eraković, Radonjić, Račić, Jović, S. Mitrović, Ivan Ilić, Đuričić, Lazović.

Švedska (3-4-3): Olsen - Sandgren, Hien, Lindelef - Klason, Svanberg, Kajuste, Augustinson - Kuluševski, Forsberg, Gjokeres

Rezerve: Linde, Nordfeldt, Anderson, Gudmundson, Valemark, Elanga, Ousu, Kurtulus, Karlstrom, Isak, K. Olson, Kuaison.

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Standings provided by SofaScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.