PIKSI JE SPREMAN DA UPARI MITROVIĆA I VLAHOVIĆA: Ako imate dva sjajna muzičara, što ne bi svirali ZAJEDNO?!
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

pred švedsku

PIKSI JE SPREMAN DA UPARI MITROVIĆA I VLAHOVIĆA: Ako imate dva sjajna muzičara, što ne bi svirali ZAJEDNO?!

"Orlovi" u subotu od 20.45 dočekuju Švedsku na stadionu Crvene zvezde u utakmici 5. kola grupe B4 Lige nacija

Objavljeno: 14:08h

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 dočekuje Švedsku na stadionu Crvene zvezde u utakmici 5. kola grupe B4 Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković Piksi je tim povodom održao konferenciju za medije.

Dragan Stojković Piksi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Novinara "Gazete delo sport" je zanimalo mišljenje o formi Dušana Vlahovića.

- Očekivao sam neka pitanja o meču sutra, a ne o Vlahoviću. Vidite, mogu da kažem da on ovde dobro radi, srećan je što je deo grupe i motivisan je za naredne dve utakmice. Kao selektor Srbije sam zadovoljan njegovim ponašanjem i igrama. Možda u Italiji očekuju da postigne dva-tri gola svaku utakmicu, ali Serija A je vrlo teška liga. Ali profesionalno, on je sjajan momak koji se žrtvuje za tim - odgovorio je selektor Stojković.

Da li bi Mitrović i Vlahović mogli da zaigraju zajedno u napadu?

- Sve je moguće. Mi smo skoro na kraju ovog takmičenja u Ligi nacija. Mi ćemo se boriti do kraja da budemo kandidat za prvo mesto u grupi. A sutra protiv Švedske će biti teško. Mislim da moramo da uradimo sve da pobedimo i tri boda su nam jako potrebna. Oko igranja Mitrovića i Vlahovića, obojica su sjajni, tako da ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Ali ne bih hteo da pričam o sistemu. Njih dvojica se dobro razumeju. Ako imate dva sjajna muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno.

Pitanje iz "L'Ekipa" je bilo o važnosti Lige nacija.

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Obe utakmice očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Jučerašnje utakmice i one od pre to pokazuju. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobo protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata.

Za sada ne prebacuje fokus na Norvešku.

- Za razliku od juna kada smo imali naporan tempo, ovde je samo dve utakmice. Nema prostora ni potrebe za improvizacije, nečim što bih ja vas impresionirao. Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu, nismo pričali o Norveškoj. Ovo nam je prioritet i to tako treba da ostane. Igrači znaju koju odgovornost nose, da uvek treba maksimum kada se igra za nacionalni tim. Imperativ je pobeda, ali neće biti lako. Puno poštujem Švedsku, a na kraju sve zavisi od nas. Ako mi budemo na svom mestu, a moramo da budemo... Smatram da dve utakmice nose veliku važnost... Nikakva tragedija nije i ako ne budemo prvi. Ali nemojte da sumnjate da ćemo pokušati da dođemo do pobeda.

O Stefanu Mitroviću. Mlađem...

- Imamo Mitroviće kao Topaloviće. Nisu došli ovde da se slikaju, zgodni su... Došli su da upišu debi za nacionalni tim. Kada će i da li će, hoće sigurno... To ćete videti.

Stefan Mitrović Crvena zvezda, Stefan Mitrović
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Piksi nema dilemu oko tima za subotu.

- Nemam dilemu oko tima, samo ne mogu da kažem. Pre tri dana je stvorena slika i to je tako. Svaki dan se samo potvrđuje to neko razmišljanje. Nemamo Milenkovića zbog povrede, ali igramo sa trojicom pozadi, pa neko mora da igra. Nećemo ostaviti prazno mesto, a ko će biti, to ćete videti sutra. Srbija će izaći sa timom za koji smatram da može iznese teret i izazov, koji se zove Švedska. Ko god bude bio pozadi, nemam dilemu da će odigrati vrhunski i onako kako se očekuje. Nemanja Gudelj je otišao kući, a ima i što se tiče zdravstvenih stvari, koje mi kao treneri moramo da prihvatimo. Videćemo, radi se o trojici igrača, da vidimo kako će spavati i kako će se probuditi.

Na konferenciji u ponedeljak je najavio da će se na sledećem spisku naći i Lazar Samardžić iz Udinezea. Mladić rođen i odrastao u Nemačkoj to nije želeo da potvrdi.

- Da sačekamo mart mesec, ima dovoljno vremena. Što se nas tiče, uradio sam šta je potrebno. Ali to je sada nebitna tema. Kada i ako dođe vreme, pričaćemo o tome.

Lazar Samardžić, FK Udineze, Fudbal
foto: GABRIELE MENIS/EPA

- Sve je usmereno ka Švedskoj i Norveškoj. Kada sve ovo prođe, naravno da ćemo krenuti da razmišljamo o Mundijalu. Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme... a doći će, brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku.

O eventualnom timu Švedske koji će zaigrati od starta u subotu.

- Ne interesuje mi tim Švedske i ko će igrati i da li će igrati. Moj tim me interesuje, naravno da znam ko igra za Švedsku, ali to je dovoljno da ja znam, neću njih da opterećujem. O publici koju će opet činiti deca do 14 godina, uglavnom.

- Imaćemo mladost na tribinama, a to je dodatan motiv i veća odgovornost da im pružimo zadovoljstvo i da im ta utakmica ostane u dobrom pamćenju. Verujem da će tako biti.

- Nije nam drago zbog kazne, ali smo je prihvatili. Ovo je jedna od poslednjih opomena, da ne dolazimo u ovu situaciju. Baš je bizarno da u utakmici pred odlazak na Mundijal nosiš tu kaznu na leđima. To je bezveze, ali na ovim prostorima nikada nije lako - završio je Piksi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.