SASTAV SRBIJE PROTIV ŠVEDSKE: Piksi sa teškom artiljerijom napada Skandinavce, a spremio je i jedno iznenađenje!
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport, Printscreen

naša procena

SASTAV SRBIJE PROTIV ŠVEDSKE: Piksi sa teškom artiljerijom napada Skandinavce, a spremio je i jedno iznenađenje!

Pred mlađim navijačima na stadionu Rajko Mitić

Objavljeno: 21:45h

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa ekipm Švedske u 5. kolu B divizije Lige nacija.

Orlovi su pod moranjem da slave na naredne dve utakmice protiv Skandinavskih timova, jer samo dva trijumfa protiv Šveđana i Norvežana vode Piksijeve momke do plasmana u A diviziju i mečeva protiv najboljih reprezentacija u Evropi.

Srbija bi sa eventulne dve pobede ne samo obezbedila plasman u A diviziju, nego i najverovatnije obezbedila drugi šešir u žrebu za kvalifikacije za Prvenstvo Starog kontinenta koje je na programu 2024. godine. Ovo može biti veoma bitna stavka, jer bi time Orlovi izbegli neke veoma nezgodne rivale.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbal, Sport
foto: FSS

Jedna loša stvar pred utakmicu protiv Švedske, jeste ta da je UEFA zabranila starijim navijačima da prisustvuju utakmici na stadionu Rajko Mitić zbog kazne koju je izrekla FSS-u. Kažemo stariji, jer stadion u subotu neće biti prazan, već će na njemu biti prisutni najmlađi navijači Srbije, tačnije svako ko ima do 14 godina.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbal, Sport
foto: FSS

A sad da se pozabavimo sistemom i formacijom sa kojom bi Srbija trebalo da izađe na megdan Švedskoj, koja u Beograd stiže u oslabljenom sastavu.

Selektor Dragan Stojković u svim utakmicama od kada je na klupi Srbije, nije odstupao od formacije sa trojicom igrača pozadi, tačnije uvek je igrao sa trojicom štopera. Tako verujemo da će biti i sada.

Na golu očekujemo Vanju Milinković- Savića. Piksi ima sve više poverenja u njega, a sada kada u sastavu nema Predraga Rajkovića, a sa druge strane Dmitrović ima malo minuta u Sevilji, samo se nameće da bi među stativama u subotu veče mogao da stane čuver mreže Torina.

Što se tiče poslednje linije, tu verujemo da ćemo od starta videti Pavlovića i Veljkovića koji igraju sve bolje i bolje, jedan u Ligi šampiona, a drugi u Bundesligi, dok je veliko pitanje ko će biti taj treći igrač u poslednjoj liniji. Mi prognoziramo da bi to mogao da bude Srđan Babić, jer selektor voli da ubaci novajliju u vatru, tako da verujemo da bi tomogao da bude upravo štoper Almerije.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbal, Sport
foto: FSS

Od sredine terena krećemo sa pozicijom levog beka koje je rezervisano za novog fudbalera Juventusa Filipa Kostića. Kragujevčanin i kod Alegrija igra tu poziciju, a u reprezentaciji je maltene nezamenljiv na tom mestu. Na suprotnoj strani verovatno će biti Darko Lazović. I bivši fudbaler Crvene zvezde igra standardno u Veroni na tom mestu, tako da mislimo da će se Stojković opredeliti za Čačanina na poziciji uz desnu aut liniju. U sredini će delovati Saša Lukić i Sergej Milinković Savić, dok je mesto iza napadača ostavljeno za kapitena Srbije, Dušana Tadića.

Napad bi trebao da bude ubitačan, jer verujemo da će Piksi tu smestiti i Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Obojica postižu golove u svojim timovima, obojicu navijači prosto obožavaju, i nadamo se da će svoju golgetersku seriju nastaviti i u novom dresu Srbije.

Potencijalni sastav Srbije protiv Švedske: V. Milinković Savić- Pavlović, Babić, Veljković - Kostić, S. Milinković Savić, Lukić, Lazović - Tadić - Vlahović, Mitrović.

Sastav Srbije
foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.