SPEKTAKULARNA UTAKMICA U ČEŠKOJ: Partizan od potpune katastrofe, na kraju može da žali zbog boda protiv Slovackog!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

liga konferecija grupa d

SPEKTAKULARNA UTAKMICA U ČEŠKOJ: Partizan od potpune katastrofe, na kraju može da žali zbog boda protiv Slovackog!

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na portalu Espreso

Objavljeno: 20:45h

Fudbaleri Partizana odigrali su 3:3 protiv ekipe Slovacko u prvom kolu grupe D Lige konferencija.

Očajno prvo poluvreme je odigrao Partizan, možda jedno od najgorih od kada igra grupne faze evropskih takmičenja.

Od početka su crno-beli ušli bolažljivo u meč, domaći su to osetili i krenuli u napad. Svoju dobru igru su materijalizovali već posle pet minuta, kada je preciznim udarcem sa 16 metara Slovacko u vođstvo doveo Kalabiška.

Ekipa Gordana Petrića je posle primljenog gola zaigrala malo bolje, preuzeli su crno-beli posed igre, diktirali tempo meča, ali nikako nisu uspeli da ugroze gol koji brani Engujen.

Novi problemi za Partizan su bili u 20. minutu, kada je posle centaršuta sa desne strane u kaznenom prostoru najviši bio Hofman, ali je lopta posle njegovog udarca glavom završila na stativi, međutim na pravom mestu se našao opet Kalabiška koji je tako postigao svoj drugi gol na meču.

Samo dva miuta kasnije neoprezno je startovao Kristijan Belić, a sudija Harvi mu je zbog toga pokazao direktan crveni karton, i tako su crno-beli od 22. minuta ostali sa igračem manje na terenu.

Posle su se do kraja poluvreman ređali napadi Slovackog, ali srećom po Partizan na semaforu je ostalo 2:0.

Drugo poluvreme kao da je igrao neki drugi Partizan, počelo nikad bolje. A glavni akter je bio Fuseni Dijabate.

Prvo je u 47. minutu posle odbijene lopte nakon kornera, sjajnim udarcem, i to uz pomoć domaćih prevario golmana Slovackog.

Samo pet minuta kasnije videli smo pravu majstoriju fudbalera iz Malija, primio je loptu na ivici kaznenog prevario dvojicu fudbalera, pa po drugi put je savlado golmana Slovackog.

Rikardo Gomeš je u 62. minutu napravio pravi preokret na meču, lopta se odbila do napadača Partizana koji je iz voleja postigao svoj prvi, a Partizanov treći na utakmici.

Česi su izjednačili u 83. minutu kada je uz mnogo sreće Libor Kozak postigao gol i tako postavio konačan rezultat meča.

Vredno pomena je velika prilika koju je Partizan imao u 86. minutu kada je posle sjajne akcije Rikardo na kraju pogodio prečku.

Partiizan je tako stigao do svog prvog boda u Ligi konferencija u ovoj sezoni, sledeću utakmicu crno-beli igraju protiv Nice na svom stadionu za sedam dana.

SASTAVI

SLOVACKO (4-4-2): Ngujen – Rajnberk, Hofman, Kadlec, Kolobiška – Petržela, Daniček, Havlik, Holcer – Kozak, Mihalik.

PARTIZAN (3-5-2): Popović – Marković, Vujačić, Saničanin – Živković, Traore, Natho, Belić, Urošević – Dijabate, Rikardo.

II POLUVREME

90+3' Pogodila je lopta u glavu Traorea, sprema se nova promena kod crno-belih.

86' Šteta što sjajna akcija Partizana nije nagrađena pogotkom. Na pas Dijabatea, Rikardo je pogodio prečku.

83' Stižu domaći do izjednačenja, mnogo sreće je tu bilo pogodila je lopta Libera Kozaka i završila u mreži golmana Popovića.

77' Još dve izmene u domaćem sastavu. Umesto Rajnberka na terenu je Doski, a Kohut umesto Daničeka

76' Dijabate nastavlja da muči svoje čuvare, novi fenomenalni driblinzi igrača Partizana.

73' Problem za Partizan, na povredu se požalio Bibars Natho, jednostavno je stao na terenu i zatražio izmenu. Umesto njega na terenu je sada Aleksandar Filipović.

71' Opasno je bilo. Rajnberk je pokušao posle još jedne ubačene lopte sa boka.

67' Požuteo je i Hofman, a trener Slovackog menja dvojicu. Na terenu su Sinijavski i Večeta umesto Holcera i Mihalika.

64' Zbog oštrog starta nad Vujačićem karton je zaradio Kozak.

62' GOOOOOOLLLLLL ZA PARTIZAN! 2:3 Rikardo Gomeš!!! Posle centaršuta Andradea lopta se odbila do Rikarda koji je iz voleja savladao Engujena. Partizan vodi!

53' GOOOOOOOLLLLLL ZA PARTIZAN! 2:2 Ponovo Fuseni Dijabate!!! Pravi dar mar je napravio Dijabate, primio je loptu na ivici kaznenog, prošao jednog pa drugog igrača Slovackog, uputio šut ka golu, lopta je zakačila fudbalera domaćihi prevarila golmana Engujena.

50' Opasnu priliku za Slovacko je imao Holzer koji je šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla tik pored stative.

47' GOOOOOOOLLLLLL ZA PARTIZAN! 2:1 Fuseni Dijabate!!! Posle kornera sa desne strane koji je izveo Bibars Natho, lopta se odbila do Dijabatea koji je fenomenalnim udarcem šalje iza leđa golmana Slovackog.

Reaguje Petrić na poluvremenu, pravi prvu izmenu, umesto Živkovića na terenu je Patrik Andrade.

I POLUVREME

44' Faul koji pravi Traore, poražavajuće zvuči podatak da Partizan nije uputio nijedan šut u celom toku prvog poluvremena.

42' Fudbaleri Slovackog su tek sada napravili prvi prekršaj na utakmici.

36' Brane se crno-beli od napada domaćih, posle ubacivanja lopte u kazneni prostor od strane Havlika, dobio je udarac Popović, dobro je što se brzo oporavio i što će nastaviti utakmicu.

35' Prvi put da je korner Slovackog izveden sa leve strane, ali srećom nije bilo opasnosti po gol.

34' Duga lopta ka Rikardu, nije uspeo da je stigne napadač Partizana, samo je napravio faul.

30' Opet prete domaći, iskosa sa leve strane je šutirao Petržela, lopta je otišla preko gola.

29' Nova opasna prilika za Slovacko, opet taj centaršut sa desne strane, u kaznenom je glavom srećom ne tako dobro zahvatio Mihalik, tako da je lopta otišla pored gola.

22' Povećavaju se problemi za Partizan, crno-beli će u do kraja utakmice igrati sa igračem manje, jer je direktan crveni karton dobio Kristijan Belić

20' Posle centaršuta sa desne strane, najviši u skoku je bio Hofman koji je pogodio stativu, a na pravom mestu se našao Kalabiška koji je postigao drugi gol na utakmici. 2:0

17' Šteta što je Natho bio u ofsajdu, Partizan je bio blizu izjednačenja.

16' Fudbaleri Partizana su preuzeli posed na utakmici, lopta je sad više u nogama crno-belih, ali za sada ništa od neke opasne akcije po gol.

10' Novi nalet domaćih, jedva su se odbranili crno-beli. Centrirao je Mihalik, u kaznenom prostoru se našao Holzer koji je primio loptu, ali srećom nije uspeo da uputi udarac ka golu Partizana.

9' Nešto jači pas Natha ka Rikardu, napafač Partizana nije uspeo da prvi dođe do lopte.

5' Slovacko je materijalizovao svoju dobru igru od starta utakmice, to su iskoristlili golom Kalabiške. Niko nije pazio na levog beka Slovackog i on je sa 16 metara šutirao i pogodio donji desni ugao gola Popovića. 1:0

2' Prvi napad i odmah korner za domaće, ali su se dobro odbranili crno-beli. I posle je sevnula kontra Partizana, ali je gosti nisu dobro organizovali.

Utakmica je počela, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Slovackog.

Crno-beli su kako stvari stoje izašli iz krize i ušli su u seriju dobrih rezultata, pobede protiv Mladosti i Radničkim iz Kragujevca, potom je usledio i remi na večitom derbiju, dok je pred gostovanje u Češkoj savladana Kolubara sa 5:1.

Izabranici Gordana Petrića su do nove grupne faze u Evropi stigli posle pobede u dvomeču sa Hamrunom (4:1; 3:3). Dok su pre toga ispali od AEK-a iz Larnake.

Petrić je u punom sastavu stigao na gostovanje Slovackom, u Beogradu su ostali Menig, Pavlović i Lutovac zbog povreda.

Na drugoj strani ekipa Slovackog se posle dvomeča sa AIK-om iz Stokholma, dok su prošle sezone stigli do prvog trofeja u istoriji kluba. Pobedom nad Spartom iz Praga su došli do Kupa Češke.

Utakmica se igra na stadionu u Uherskim Hradištama.

Početak je u 18:45.

Glavni sudija meča dolazi iz Irske, i to je Rob Harvi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.