PETRIĆ HRABRO NA SLOVACKO! Partizan sa 3 štopera pozadi, IMPROVIZACIJA BEZ MENINGA! (FOTO)
Gordan Petrić, predvodi Partizan uoči Lige konferencija, Foto: Espreso, Beta/Branislav Božić

AMBICIOZNO!

PETRIĆ HRABRO NA SLOVACKO! Partizan sa 3 štopera pozadi, IMPROVIZACIJA BEZ MENINGA! (FOTO)

Udarna igla u napadu standardni Rikardo, ali sa takođe jasno izraženim defanzivnim zadacima kod prekida

Objavljeno: 12:31h

Izostanak Kvinsija Meniga zbog povrede naveo je stručni štab crno-belih na ideju o povratku na formaciju sa tri centralna defanzivca – Svetozarom Markovićem, Igorom Vujačićem i Sinišom Saničaninom.

Razloga je nekoliko, prevashodni su duge i, kako Petrić voli da kaže “druge” lopte koje forsira Slovacko, potom skok igra, koja im je takođe važna, te fizička snaga kako preduslov svemu navedenom.

1 / 6 Foto: Starsport©

Tri centralna defanzivca bi, uz dva zadnja vezna – Hamidu Traorea i Kristijana Belića, trebalo da “smire” Slovacko, a ispomoć bekova Marka Živkovića i Slobodana Uroševića, koji bi se spuštali u poslednju liniju u defanzivnoj tranziciji, da im zatvori sve prilaze golu (u ofanzivnoj tranziciji bi se, naravno, češće pojavljivali na protivničkoj polovini i pomagali kao vinger-bekovi).

Udarnu iglu u napadu, ali sa takođe jasno izraženim defanzivnim zadacima i zahtevima u igri kada Partizan napada, činiće Fuseni Dijabate, Bibars Natho i najistureniji Rikardo Gomeš, koga se Česi, čini se, najviše i pribojavaju.

FK Partizan
foto: Printscreen

Nije isključeno da Petrić, ukoliko se otvori mogućnost, u toku samog meča promeni formaciju i vrati je u onu koja najviše odgovara timu (4-2-3-1), ali će sve zavisiti od razvoja situacije na terenu, najpre rezultata, koji u dobroj meri može da kreira budućnost crno-belih u grupi sa pomeutim Česima, Kelnom i favoritom Nicom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.