IZ REDOVA SLOVACKOG UPUTILI JAKE REČI PRED DUEL PROTIV PARTIZANA: Nismo vam mi Sparta...!
Fudbaleri Slovackog, Foto: EPA/Nils Petter Nilson

DA IH VIDIMO

IZ REDOVA SLOVACKOG UPUTILI JAKE REČI PRED DUEL PROTIV PARTIZANA: Nismo vam mi Sparta...!

Ipak, dobro smo se pripremili za ove mečeve

Objavljeno:

Prvi put u istoriji kluba Slovacko će igrati grupnu fazu nekog evropskog kupa.

A, na evro premijeri češki klub će ugostiti Partizan, koji poslednjih godina redovno gostuje u toj državi. Poslednja dva proleća u Evropi donela su mu duele sa Plzenom (poraz) i Spartom (pobeda), sada će za promenu igrati u grupnoj fazi.

I dok se navijači crno-belih nadaju reprizi rezultata prolećnog dvomeča sa Spartom (dve pobede), iz Slovackog poručuju da će sve biti drugačije nego tada.

- Nikakva paralele ne povlačim sa tim utakmicama, ništa ne može da se poredi. Prošlo je pola godine od tada, a uostalom ni mi nismo Spartak. I Partizan je promenio pola tima od tada - kaže trener Slovackog Martin Svedik.

Kao najveću opasnost iz srpskog tima, trener češkog sastava vidi najboljeg strelca Rikarda.

- On je ubica u šesnaestercu, obično se pozicionira oko penala i morate da bude jako oprezni sa njim. Ali i drugi igrači imaju kvalitet, ne samo napadači, nego i oni iz odbrane. Partizan je veoma dobar evropski tim -

Ono što najviše brine trenera Svedika je problem sa realizacijom njegovog tima.

- Stvaramo dosta šansi, ali ih ne koristimo. A, kada igrate protiv rivala kakvi su Plzen ili Slavija, to se odrazi na rezultata. Ipak, dobro smo se pripremili za ove mečeve, verujem da ćemo to pokazati i protiv Beograđana -

Adut u koji se uzdaju Česi je domaći teren.

- Nećemo biti mentalno sputani zbog utakmice. Naš cilj je bio da se plasiramo u grupnu fazu, prvi put i u tome smo uspeli. Sada imamo nove ciljeve, želimo da pobedimo, pogotovo što igramo pred našim navijačima. Biću zadovoljan ako damo sve od sebe u smislu posvećenosti, organizacije na terenu, želje za pobedom - poručio je trener Slovackog.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.