ESPRESO SKENER: Slovacko nije za potcenjivanje, igraju tvrdi i jak fudbal, imaju nešto zajedničko sa Srbijom!
Fudbaleri Slovackog, Foto: EPA/Nils Petter Nilson

pred duel protiv partizana

ESPRESO SKENER: Slovacko nije za potcenjivanje, igraju tvrdi i jak fudbal, imaju nešto zajedničko sa Srbijom!

Iako Česi dolaze iz četvrtog šešira ne znači da su slab protivnik

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana u prvom kolu grupe D Lige konferencija za protivnika imaju Češku ekipu Slovacko.

Sastav koji sa klupe predvodi četrdesetosmogodišnji trener Martin Švedik, i to sa mnogo uspeha. Naime Slovacko je prošle sezone stigao do svog jedinog trofeja u istoriji, sa 3:1 je pobeđena ekipa Sparte iz Praga čime su fudbaleri Slovackog doneli prvi trofej u vitrine kluba.

Slovacko je prošlu sezonu završio na 4. mestu sa ukupno osvojenih 59 bodova, što ih je odvelo u kvalifikacije za Ligu Evrope. Tu nisu imali sreće u žrebu i odmah su naleteli na Fenerbahče koji ih je eliminisao ukupnim rezultatom 4:1.

FK Slovacko
foto: EPA/Nils Petter Nilson

Više uspeha su imali u kvalifikacijama za Ligu konferencija, tu su igrali protiv AIK iz Stokholma, od koga su bili bolji sa 4:0, pobedivši ih tako u oba susreta.

Trenutno se nalaze na osmom mestu na tabeli Češke lige sa devet bodova.

Trener Martin Švedik uglavnom ne menja toliko puno svoju formaciju, oslanja se na sistem 4-2-3-1, uz ponekad promenu na 4-5-1 ili 4-1-4-1.

FK Slovacko
foto: EPA/Nils Petter Nilson

Ukupna vrednost ekipe Slovackog je nešto malo manje od 10 miliona, najvredniji je Martin Havlik čije se obeštećenje procenjuje na 1,2 miliona, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt.

Slovacko je domaćin na Siti stadionu u mestu Uharske Hradiške, a taj stadion je zanimljiv jer je na tom mestu Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala svoj prvi meč pod tim imenom, i to protiv domaćina Češke koju je tad pobedila sa 3:1.

FK Slovacko
foto: EPA/Nils Petter Nilson

Iako Česi dolaze iz četvrtog šešira ne znači da su slab protivnik, ali i Partizan ima svoje vrline, ekipa Gordana Petrića igra sve bolje, a kako će biti u Češkoj ostaje nam da vidimo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.