TUGA: Preminuo Mladen Stefanović!
Mladen Stefanović, Foto: fkmacva.com

legenda

TUGA: Preminuo Mladen Stefanović!

Najcrnja moguća vest stiže iz Šapca

Objavljeno: 18:48h

Jedan od legendarnih napadača bivše Jugoslavije, Mladen Stefanović, poznatiji i kao "Mlađa Vampir", preminuo je danas u 72. godini. Vest o njegovoj smrti je potvrdila i ekipa Mačve iz Šapca, u kojoj je Stefanović ostvario i najdublji trag, dok je igrao i širom sveta.

Stefanović je ostao jedan od najčuvenijih napadača koji nikad nije zaigrao za reprezentaciju Jugoslavije, dok, iako je postojao interes Zvezde, nikad nije zaigrao u crveno-belim bojama zbog tada prejake konkurencije na Marakani, što je bio razlog i zašto nije došao do nacionalnog tima.

Nestanak struje na Marakani koji JE PRESTRAVIO Hrvate! Skupili se k'o ovčice u toru, a potez Plavih rasplakao Ćiru!

Ipak, put ga je odveo do OFK Beograda, gde je bio i vodeći strelac tokom sedamdesetih godina prošloga veka. Kasnije je igrao i u Vankuveru, gde je za šest meseci zaradio 80.000 dolara, što je u to vreme bio abnormalno veliki novac.

Put ga je naveo i do Francuske, gde je igrao za Pariz, kada je na prvoj pripremnoj utakmici postigao pet golova za poluvreme i tako kupio upravu, kao i ugovor u vrednosti od 300.000 franaka, a pridobio je i navijače, kada je po prvi put osetio i čari života poput fudbalske zvezde.

GORAN ČUMIĆ ZA ESPRESO: Vanja je OZBILJNA golmanska figura, Mile nepravedno sklonjen u Benfici! Bufon - SAVRŠENSTVO

Međutim, čak i pored slave, srce ga je vuklo u Šabac i Mačvu, poput i njegovog oca Save, koji će ostati upamćen kao najbolji igrač u istoriji ovog grada kraj Save, koji je čitavu karijeru proveo u Mačvi i nikad nije želeo da ode.

Stefanović je potom radio i kao trener u Mačvi, dok je stigao i do El Salvadora gde je zajedno sa Milovanom Đorićem radio u reprezentaciji ovog tima, dok je Mladen uspeo da postane i šampion tamošnje zemlje sa ekipom Salvadora.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.