"Ujedinjeni za Ukrajinu": Među zastavama se nalazi i SRPSKA! (FOTO)
ZASTAVA SRBIJE, Foto: twitter/Zorya Londonsk

Predstavili dres

"Ujedinjeni za Ukrajinu": Među zastavama se nalazi i SRPSKA! (FOTO)

Fudbaleri Ukrajine nastupaće na prijateljskim utakmicama u specijanom dresu - patriotskom.

Objavljeno: 16:46h

Andrej Pavelko, predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine (UAF), najavio je izdavanje specijalnog patriotskog dresa za reprezentaciju Ukrajine.

Postoje informacije da im je ovo dres i za Mundijal, ukoliko se plasiraju u Katar s obzirom na baraž - ukoliko im FIFA dozvoli (?)

FS Ukrajine planira odigravanje tri prijateljske utakmice pre 1. juna, kada će njihova selekcija igrati protiv Škotske u baražu za SP.

- U ovom jedinstvenom dresu reprezentacija Ukrajine igraće samo utakmice koje će poslužiti kao priprema za baraž Svetskog prvenstva 2022. Posle toga, po jedan dres biće poklonjen svakom gradu u Ukrajini čije se ime nađe na dresu - rekao je Pavelko.

Na dresu je prikazana mapa Ukrajine čije su granice stilizovane kao zastave država koje pružaju pomoć Ukrajincima. Zanimljivo, među njima je predstavljena i Srbija, a tu su i zastave svih zemalja iz regiona Hrvatske, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije...

Na dresu stoji i natpis „Ujedinjeni za Ukrajinu“. Brojevi koje će igrači nositi na leđima biće u obliku ukrajinskih gradova.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.