JOŠ 1 RUSKI OLIGARH PRODAJE FUDBALSKI KLUB: Abramovičev ortak zbog rata u Ukrajini napušta Čelsijevu 'filijalu'!
Valerij Ojf (u sredini), Foto: Profimedia

pritisak je ogroman

JOŠ 1 RUSKI OLIGARH PRODAJE FUDBALSKI KLUB: Abramovičev ortak zbog rata u Ukrajini napušta Čelsijevu 'filijalu'!

U javnosti na Zapadu vlada antiruski sentiment zobg operacija Ruske Fedracije u Ukrajini

Objavljeno:

Ruski oligarh i vlasnik holandskog fudbalskog kluba Vitese, Valerij Ojf, saopštio je danas da prodaje svoje akcije, nakon pritiska javnosti zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

- Ojf je odlučio da proda akcije - navodi se u saopštenju kluba, u kom se dodaje da dosadašnji većinski akcionar podnosi ostavku i u nadzornom odboru kluba.

Vitese je u četvrtak igrao prvi meč osmine finala Lige konferencija protiv Rome. Italijanski tim je na gostovanju slavio rezultatom 1:0.

- Mnogo me boli što se opraštam od Vitesea, ali u trenutnoj situaciji ovu tešku odluku donosim u interesu kluba, zaposlenih, navijača, sponzora i drugih - rekao je Ojf.

On je dodao da je "uživao u odličnim partijama kluba", kao i da će mu tim iz Arnema "uvek ostati u srcu".

Ojf je bio pod pritiskom javnosti, nakon početka rata u Ukrajini, a prema navodima holandskih medija bilzak je ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, vlasniku Čelsija, koji se nalazi pod britanskim sankcijama.

Roman Abramovič
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Abramovič je, po navodima medija, takođe spreman da proda londonske "Plavce" za koje je Vitese prethodnih godina služio kao vrsta filijale.

Pre nego što se pridružio Vitesse-u, Ojf je bio na različitim izvršnim pozicijama u korporativnom svetu. Bio je direktor kompanije Highland Gold Mining Compani i naftnih kompanija Rosnjeft i Gasprom.

Kasnije je bio odgovoran za 'Millhouse Capital'. Ta firma upravlja imovinom Abramoviča. Pored toga, od 2004. do 2008. bio je senator u ime sibirskog Omska, prvobitne baze Gazproma, u Savetu Federacije Rusije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.