PORAŽAVAJUĆE! SRAMNO! UŽASNO! Rasistička kolumna! Naši saveznici UBIJAJU samo prave - smeđe ljude!
Roman Abramovič, Foto: Epa/ FACUNDO ARRIZABALAGA, Epa/Neil Hall

premijer liga

PORAŽAVAJUĆE! SRAMNO! UŽASNO! Rasistička kolumna! Naši saveznici UBIJAJU samo prave - smeđe ljude!

Situacija u Čelsiju, odnosno suspenzija imovine Romana Abramoviča zbog čega se klub sa Stamford Bridža našao u situaciji da mu je poslovanje blokirano, glavna je tema engleskih medija.

Objavljeno: 11:31h

Na celu situaciju ima dosta komentara, a žestok tekst za Dejli mejl napisao je novinar Martin Semjuel.

On se odmah na početku obratio navijačima Čelsija.

Roman Abramovič je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je britanska vlada odredila sankcije.

„Isti novac koji je Čelsi doveo u vrh svetskog fudbala poslao je rakete u porodilište u Miropolju gde su žene rađale u podrumu. Ta činjenica je nesporna. Bilo kakva "povreda" koju bi navijači Čelsija mogli da osete, bilo kakav osećaj nepravde ili zablude o tome ko je žrtve su tu.

1 / 15 Foto: Profimedia

Vaša nemogućnost da kupite dres Kaija Havertza u klupskoj radnji nije problem. Nisu trofeji, lepa vremena, transformacija kluba tokom prisustva Romana Abramoviča. Znamo kako je Čelsi dobio svu tu energiju. I to Vreme je za plaćanje računa“, napisao je, između ostalog, Semjuel, koji se osvrnuo i na različite mere britanske vlade prema sličnim problemima.

Ruski biznismen Roman Abramovič je objavio da prodaje Čelsi, ali izgleda da ne može bez fudbala!

Nastavio je oštrim rečima koje su grube, i prelaze granice dobre ironije (?)

Eksplozija, kijev
foto: AP / Sergei Chuzavkov

- Ironija je da će u nedelju Stamford Bridž, koji je pod punim sankcijama, ugostiti Njukasl, koji je u vlasništvu Državnog fonda uključenog u rat u Jemenu u kojem je poginulo 100.000 ljudi, 4 miliona raseljeno, a pomoć je potrebna za još 24 miliona.

De Viser je nekadašnji fudbaler i trener, a u Čelsiju je radio kao skaut progovorio je kakav je zaista Roman.

Ali Saudijska Arabija je naš prijatelj. A naši prijatelji ubijaju samo prave ljude, tačnije smeđe ljude, a oni su samo broj na stranici. Naša vlada pomaže saveznicima da kupuju fudbalske klubove. Da se ​​ovo dogodilo pre godinu dana, Saudijci bi se možda smatrali pravim ljudima da preuzmu Čelsi, a njihovi predstavnici bi sigurno lobirali kod premijera za to.

Semjuel je bio posebno oštar prema onima koji su sada iznenađeni razvojem situacije.

FK Petka se takmiči u opštinskoj ligi Lazarevca i pozivaju bogatog Rusa da im dođe u goste

- Ovo nije iznenadno otkriće moralnog kompasa. Abramovič je iskoristio pljačku ruskih energenata da kupi Čelsi, kao što je kupovao nekretnine u Londonu i inkasirao milijarde na Londonskoj berzi. Ono što je nepobitno jeste da su Abramovič, oligarsi i rat u Ukrajini povezani. Da se ​​ne pretvaramo - uvreda su za inteligenciju sponzori koji sada jure za skloništem i vlasnici godišnjih karata koji su se naglo prosvetlili i osuđuju Abramovića.

Roman Abramovič
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Moglo bi se i pretvarati da se čudi što cigarete izazivaju rak.Svi su znali odakle Abramovičev novac i čije se odobrenje za sve tražilo. Abramovič je bio poznati Putinov saveznik, a Putin ničiji prijatelj. Za novac se sve tolerisalo. Tolerisala je vlast, tolerisala je banke, tolerisala je grad, tolerisala je fudbal, tolerisala je navijače, tolerisala je medije."

- Šta je sledeće? U Čelsiju se ne dešavaju uobičajene stvari, ali ovo nije kraj. Klub mora da se organizuje tako da novac ne ide Abramoviču na bilo koji način, čak ni od prodaje kluba. Brinite o novcu Čelsija i budite u klubu dok se klub ne proda.Problem je što bi o tome mogli da odluče ljudi koji nisu uspeli da nađu sponzora za ime stadiona u Londonu skoro deceniju posle Olimpijade .

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.