STOP ZA ROMANA I PRODAJU! Umešala se VLADA BRITANIJE! Čelsi ZAMRZNUT! Najgore će proći NAVIJAČI!
Roman Abramovič, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

stop

STOP ZA ROMANA I PRODAJU! Umešala se VLADA BRITANIJE! Čelsi ZAMRZNUT! Najgore će proći NAVIJAČI!

Roman Abramovič je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je britanska vlada odredila sankcije.

Objavljeno:

Prema odredbama vlade, sve što je u vlasništvu ruskog biznismena na tlu Velike Britanije, sada je zamrznuto, mada je Čelsiju data licenca da nastavi da trguje kao sportski klub.

Proteklih dana bilo je dosta govora o tome ko bi mogao da kupi akcije Čelsija, ali sada će ta priča svakako biti stopirana.

Sankcije prema Abramoviču definitivno znače da mu neće biti dozvoljeno da proda klub, kako je planirao.

Takođe, ova odluka povlači i druge konsekvence, pa tako Čelsi neće moći više da prodaje ulaznice za utakmice, tačnije, od sada će samo vlasnici sezonskih karata moći da prisustvuju mečevima "plavaca".

Bilo je reči da je Roman zainteresovan da kupi legendarni klub.

"Imajući u vidu značajan uticaj današnjih sankcija na FK Čelsi i potencijalne efekte svega ovoga, Vlada je ovog jutra izdala dozvolu koja reguliše broj fudbalskih aktivnosti koje Čelsi može da nastavi.

Dok je Rus dobio ponudu iz Srbije da sklopi dogovor sa njima.

To uključuje i dozvolu klubu da nastavi da igra mečeve, kao i sve ostale aktivnosti, koje će u suštini zaštititi Premijer ligu, širu fudbalsku piramidu, lojalne navijače i ostale klubove. Ova licenca dozvoljava samo akcije kako je obezbedilo da osobe pogođene sankcijama ne bi bile u stanju da ih zaobilaze. Licenca će biti i dalje redovno i pažljivo razmatrana i nastavićemo da radimo sa fudbalskim vlasima", stoji u saopštenju Vlade Velike Britanije.

De Viser je nekadašnji fudbaler i trener, a u Čelsiju je radio kao skaut, da bi na kraju obavljao funkciju ličnog savetnika Romana Abramoviča. On je za holandske medije želeo da kaže ko je i kakav je zapravo Abramovič čovek.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.