VOLITE OVE HITOVE LEPE BRENE, SEVERINE, KARLEUŠE, DRAGANE MIRKOVIĆ I MATIĆA? E, pa to su PLAGIJATI - ovo je DOKAZ!
Foto: Printscreen

šok

VOLITE OVE HITOVE LEPE BRENE, SEVERINE, KARLEUŠE, DRAGANE MIRKOVIĆ I MATIĆA? E, pa to su PLAGIJATI - ovo je DOKAZ!

Mi smo vam za danas pripremili TOP 5 DOMAĆIH PLAGIJATA

Objavljeno:

Postoje domaći hitovi koje obožavamo i pevušimo gotovo svakoga dana, a za koje nismo ni slutili da su zapravo kopije i plagijati.

Da, dobro ste pročitali, naše najveće zvezde imaju hitove koji su zapravo nastali mnogo godina ranije u orginalnoj verziji stranih izvođača.

1 / 17 Foto: Printscreen/Youtube

Mi smo vam za danas pripremili TOP 5 DOMAĆIH PLAGIJATA:

* Pesma Dragane Mirković "Za mene si ti" zapravo nije original, te nju u prvobitnom izvođenju peva Kaitina, a pesma se zove "Nai Yparxo Ego"

*Jelena Karleuša poznata je kao naša najveća zvezda. Ipak, ni ona nije ostala imuna na popularni trend "pozajmljivanja" pesme, te je tako Muškarac koji mrzi žene zapravo u originalu Lucifer, a preva je južnokorejski bend „Shinee".

* Još jedan od primera je pesma Lepe Brene "Luda za tobom" sa istoimenog albuma iz 1996. godine koja "podseća" na pesmu "Astatos" grčkog pevača Paskalisa Terzisa iz 1995. godine.

"Krađa" muzike nije rezervisana samo za naše pevače. Hrvatska pevačica Severina je inspiraciju za svoju pesmu "Tridesete" pronašla u pesmi turske pevačice Sezene Aksu "Kaçın Kurası" iz 1996. godine

* I za kraj današnje liste popularna izraelska pevačica Sarit Hadad inspirisala je Sašu Matića, koji je njenu pesmu "Tipa Veod Tipa" iz 2001. godine iskoristio za svoju "Kad ljubav zakasni" 2002.

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.