TRAGIČNA SUDBINA DIVE! Promrzlog momka DIGLA U ZVEZDE, njena SMRT je puna MISTERIJA: Silvana NIJE njeno PRAVO IME!
Foto: FACEBOOK SILVANA ZILHA ARMENULIĆ, Pritnscreen

POTRESNO!

TRAGIČNA SUDBINA DIVE! Promrzlog momka DIGLA U ZVEZDE, njena SMRT je puna MISTERIJA: Silvana NIJE njeno PRAVO IME!

Zauvek ćemo pamtiti njene pesme i lepotu, a malo ko zna kakav joj je život bio!

Objavljeno:

Blizu je pet decenija od njene pogibije, a ona još uvek nije dobila dostojnu zamenu ni kao pevačica ni kao lepotica. Bila je vrhunski pevač, vanvremenskog izgleda. Pevala je tužne pesme, pesme sa dušom u kojima je pronalazila sebe. Da, reč je o Silvani Armenulić.

Za neke njen život je bio kao i pesma, pun emocija i preokreta. O njoj se i danas priča sa velikom strašću, a da je živa napunila bi 82. godine.

1 / 4 Foto: Printscreen Youtube

DA NIJE BILO NJE NE BI BILO NI NJEGA

Nakon emitovanja filma "Toma", ljudi su se dodatno zaintresovali i za život legendarne pevačice narodne muzike. Jer, kako legenda kaže, bez Silvane ne bi bilo ni Tome Zdravkovića. Silvana je bila ta koja je prepoznala njegov talenat, a kasnije je otpevala njen veliki hit “Šta će mi život bez tebe, dragi”, koji je pevač napisao za nju. Ono što je najzanimljivije je priča kako su se upoznali.

1 / 4 Foto: Printscreen

Silvana je imala nastup u Leskovcu, a pre nastupa se šetala parkom i na klupi videla izgladnelog i promrzlog mladića. Prišla mu je, a on joj je rekao da se zove Toma Zdravković i da i on mnogo voli da peva. Pevačica ga je povela na svoj nastup, a u jednom trenutku mu je dala i mikrofon. Kada je Toma zapevao, sva se naježila kao i svi prisutni.

SILVANINA LJUTA PROTIVNICA JE BILA LEPA LUKIĆ?

U vreme njene najveće popularnosti mnogi su mislili da joj je najveća suparnica i konkurencija Lepa Lukić, pa se čak često pričalo i pisalo o njihovim navodnim sukobima. Da u tome nema istine pokazuje i fotografija koja se pojavila na jednom nalogu na Instagramu. Na fotografiji Silvana i Lepa poziraju zajedno, nasmejane, kao prave drugarice.

Silvana Armenulić, Lepa Lukić
foto: Printscreen Instagram/silvana.armenulic

- Trebalo je da budem da istom koncertu gde je Silvana pevala. Ali, ja sam se baš tada uspavala. A onda mi je, u dva sata noću, neko zakucao na vrata. Ja mislila pljačkaši, kad ono novinari. Rekli su mi zašto su došli. Hteli su da znaju šta se dešavalo, da li se pilo. Nisam znala o čemu se radi. Onda su mi kazali da je Silvana poginula. Stravična tragedija. Od tada nisam sela za volan - jednom prilikom je otkrila Lepa.

SILVANA NIJE NJENO PRAVO IME

Mnogi ne znaju da je pevačica promenila svoje ime. Silvana je rođena je kao Zilha Bajraktarević 18. maja 1939. godine u Doboju, a umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Mangano, čiji je film "Gorak pirinač" posebno volela. Udajom za jugoslovenskog tenisera Radmila Armenulića 1961. godine promenila je i prezime, pa je retko ko znao kako se stvarno zvala i prezivala dok je bila devojka, jer je široj javnosti postala poznata tek sa umetničkim imenom i muževljevim prezimenom.

Silvana Armenulić
foto: Printscreen Youtube

MISTERIJA VELIKE TRAGEDIJE NA AUTO-PUTU

Silvana je poginula na autoputu Beograd - NIš kod mesta Kolari vraćajući se iz Aleksandrovca gde je imala koncert. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Bajraktarević koja je bila u šestom mesecu trudnoće i violinista Rade Jašarević. Neke okolnosti nikada nisu razjašnjene, kao i ta zašto su u tom trenutku bili tek na pola puta do Beograda kada je u to vreme trebalo da budu već kod kuće. Ostala je misterija i ko je vozio automobil. Sestra Dina nikada nije pročitala izveštaj obdukcije, dok braća jesu. Oni su joj rekli da ne čita.

1 / 7 Foto: youtube prinstcreen

Bonus video:

00:08

Espreso čestitke: Tijana Milentijević

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.